Uspješno održan još jedan PMI Forum

Autor: Promo , 27. studeni 2018. u 14:11
FOTO: Press

Zagreb je ovog studenog, zahvaljujući inicijativi udruge PMI Croatia, članice globalnog PMI udruženja, još jednom postao mjestom razmjene znanja i usavršavanja u području projektnog menadžmenta.

Po 12. put je održana konferencija PMI Forum, godišnje okupljanje koje redovito okuplja najbolje hrvatske, regionalne i globalne projektne menadžere. Pred 500 sudionika održane su brojne radionice i predavanja, korisna panel diskusija te su dodijeljene nagrade za projekt godine, a nije izostala ni humanitarna nota. Iako su organizatori već navikli da se na PMI Forumu uvijek traži stolac više, ova je godina bila rekordna po posjećenosti.

Svojevrsna zvijezda konferencije bio je Peter Taylor, jedan od najpoznatijih projektnih menadžera na svijetu i autor nekih od najprodavanijih naslova iz ovog područja. Osim kao autor brojnih knjiga, Taylor je poznat i po svom konceptu lijenosti koji ne znači da treba prestati s radom, već raditi pametnije. Okupljeni su imali prilike poslušati korisno predavanje Oliviera Lazara, jednog od rijetkih PM profesionalaca koji posjeduje čak sedam certifikata. O inovacijama u organizacijskoj kulturi govorio je Emir Džanić, Steve Tauber je kroz pojmove psihološke sigurnosti i interpersonalnog rizika pojasnio strategije i taktike uz pomoć kojih se unutar timova mogu poboljšati komunikacija i povjerenje. Altimo Versa grupa je prezentirala softveru za mala i srednja poduzeća za rad i optimizaciju resursa, a najviše je riječi bilo o agilnim tehnikama i benefitima primjene.

Tema ovogodišnjeg PMI Foruma, održanog pod motom Skok naprijed, agilno i poduzetno!, bio je upravo agilni pristup pa je u tom tonu protekla i panel diskusija. U sklopu rasprave, Sanel Volarić iz DSM Consultinga je poručio da je za implementaciju agilnog poslovnog modela, sposobnog da se uspješno prilagođava sve dinamičnijoj poslovnoj okolini, ključno upravljanje ljudskim resursima i njihovim kompetencijama. Poduzetnik i innovator Nenad Bakić istaknuo je da je digitalna transformacija alat koja olakšava postizanje agilnosti. Upravo zbog procesa digitalizacije, uslijed ubrzanog razvoja tehnologije, potreba za cjeloživotnim učenjem i usavršavanjem očitija no ikad, sve s ciljem održavanja koraka s onima koji su u tom procesu najuspješniji, zaključeno je na panelu.

Kao i svake godine, u sklopu PMI Foruma održana je i dodjela nagrada za projekt godine. Ocjenjivali su se projekti završeni u 2017., a nagrada je u 2018. otišla u ruke tvrtke CloudSense i PM-a Bojana Janoša za projekt The Warranty Group. Kako je istaknuo Janoš, iako su relativno mlada kompanija koja je krenula prije 8 godina, ponosni su što im broj zaposlenika raste konturirano te što otvaraju urede diljem zemlje, ali i svijeta. Njihov nagrađeni projekt se zasniva na prodaji osiguranja i ispunjavanju obaveza iz ugovora o osiguranju. “U prosjeku smo imali 16 članova tima, raspoređenih u tri vremenske zone. Cilj projekta je bila optimizacija poslovanja te ubrzanje implementiranih procesa u tvrtki Warranty Group. Oni su naš projekt naveli kao svoj strateški cilj. Uvjeti koji su bili postavljeni za taj projekt su u potpunosti i ispunjeni što su oni i obznanili na svojim web stranicama”, kazao je Janoš.

Dodijeljena je i posebna povelja za izvrsnost u primjeni standarda i metoda upravljanja projektima u razvoju inovativnih rješenja za nova, digitalna korisnička iskustva, i to tvrtki CITUS za njihov projekt CITUS C@N Motion FALCON. “Naša platforma je pomogla klijentu napraviti digitalnu transformaciju maloprodaje kroz koju se postigao humaniji pristup korisniku koji pristupa pametnom frižideru. Danas je poprilično važno, osobito za mlađe korisnike, da mogu komunicirati sa svim uređajima”, komentirao je voditelj projekta Tomislav Bronzin, dokazujući time upravo ono što se s PMI Foruma i htjelo poručiti – agilnost je korak prema uspjehu.

 

New Report

Close