Urednik popularnog kviza otkrio hoće li ulaskom u eurozonu nagrada u hrvatskom ‘Milijunašu’ biti milijun eura

Autor: Poslovni.hr , 20. siječanj 2022. u 08:29
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Podsjetimo, kviz “Tko želi biti milijunaš?” počeo je u Velikoj Britaniji 1998. godine, a do sada se emitirao u više od sto zemalja.

Hrvatska će se 1. siječnja 2023. pridružiti zemljama u eurozoni, a tada će euro zamijeniti kunu kao službena valuta i u našoj zemlji. U tom trenutku će se i kod nas promijeniti mnogo toga, no ono što zanima ljubitelje kvizova jest hoće li se i povećati nagrada u popularnom kvizu “Tko želi biti milijunaš?”. Jedino što je poznato jest da će “Milijunaš” krenuti i u novoj sezoni, a do nove godine nagrada će biti milijun kuna. Što će se tada dogoditi, još uvijek nije poznato, piše Večernji list.

– Nismo anulirali mogućnost da se natjecatelji bore za milijun eura, ali vjerojatnije je da tako neće biti. Teško će biti u planu proizvodnje planirati sedam i pol puta veća sredstva za nagradni fond nego što je sad slučaj. To je realna stvar, ali o tome se još nije raspravljalo. “Milijunaš” u drugim zemljama ide i na komercijalnim TV postajama pa tamo fond pokrivaju sponzori. Možda bi i kod nas dio tog fonda mogli pokriti sponzori. Postoje različite opcije i o njima se razgovara, a kad dođe vrijeme za to, odlučit ćemo kako će izgledati naš format – rekao nam je Igor Grković, urednik kvizova “Tko želi biti milijunaš?” i “Potjera”.

– S “Potjerom” nećemo imati problema, tamo će se iznos pitanja samo pretvoriti iz 3500 kuna u 500 eura. Što se “Milijunaša” tiče, imamo dosta primjera iz drugih zemalja. Slovenci igraju za sto tisuća eura, a zemlje poput Slovačke, Estonije, Letonije i Litve ukinule su svoje verzije kviza prije ulaska u eurozonu. Valjda nisu htjeli da se kviz zove “Tko želi biti milijunaš?”, a da nagrada nije milijunska – mišljenja je Grković.

Zanimljivo je usporediti i iskustva u drugim zemljama. Podsjetimo, kviz “Tko želi biti milijunaš?” počeo je u Velikoj Britaniji 1998. godine, a do sada se emitirao u više od sto zemalja. Bez obzira na ime, u nekim zemljama dijelilo se puno manje od milijuna. Primjerice, u albanskoj i kosovskoj verziji ovog kviza najviša nagrada bila je samo 50 tisuća eura. U Bugarskoj se emitira nova sezona “Milijunaša”, glavna nagrada je 100 tisuća leva, odnosno 385 tisuća kuna, a u Grčkoj je, kao i u Sloveniji, top nagrada 100 tisuća eura.

Komentirajte prvi

New Report

Close