Uklonite sve bakterije s voća i povrća pomoću jedne namirnice koju sigurno imate u kuhinji

Autor: Poslovni.hr , 27. travanj 2023. u 09:40
Foto: Unsplash

Iako je to ispiranje ispod slavine svakako bolje nego ništa, možda neće biti dovoljno za uklanjanje bakterija, pesticida i drugih stvari koje stvarno ne želite jesti.

Velike su šanse da perete svoje voće i povrće prije nego što ih pojedete. Uostalom, nikad ne znate što bi moglo biti na njima — ili tko ih je dirao. No, iako je to ispiranje ispod slavine svakako bolje nego ništa, možda neće biti dovoljno za uklanjanje bakterija, pesticida i drugih stvari koje stvarno ne želite jesti.

Zahvaljujući octu, lako je očistiti voće i povrće bez kemikalija ili skupih proizvoda, piše The Healthy.

Octeno pranje voća jednostavno je rješenje koje se može koristiti za čišćenje voća i povrća. Iako su na tržištu dostupna komercijalna sredstva za pranje od octa, upotreba jednostavne mješavine vode i octa dat će iste rezultate za nisku cijenu.

Pranje voća octom uklanja pesticide, plijesan i bakterije s vašeg voća i povrća – sve prljavštine za koje možda niste ni bili svjesni da su tu uopće. Korištenje octa za pranje pomaže ukloniti većinu tih kontaminanata. Najbolje bi bilo tako oprati svježe voće ili povrće odmah kada ih donesete kući.

I alkoholni i jabučni ocat sadrže između 5% i 6% octene kiseline koja ubija patogene bakterije. Pranje voća octom također može ubiti spore koje uzrokuju plijesan, suzbiti rast plijesni i spriječiti unošenje spora plijesni u unutrašnjost vašeg hladnjaka gdje se mogu proširiti na drugu hranu i uzrokovati veće kvarenje.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Dobro , pročitah i ništa 🙁

Po naslovu bi se u tekstu trebalo napisati KOJA je to “namirnica”  ?

New Report

Close