U nedjelju, 15. svibnja, posljednje izdanje Zvukova Oktogona uz Petra Iljiča Čajkovskog

Autor: Poslovni.hr , 13. svibanj 2022. u 11:45
FOTO: TZGZ

Zagrebački solisti će u nedjelju, 15. svibnja, u zagrebačkom Oktogonu od 12 sati održati koncert posvećen Petru Iljiču Čajkovskom, u sklopu projekta Zvuci Oktogona. Projekt je to Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) na čijem će trećem i posljednjem izdanju za ovu godinu, Solisti izvesti djela slavnog ruskog skladatelja podrijetlom iz ukrajinske kozačke obitelji.

Tom prigodom, direktorica TZGZ-a, Martina Bienenfeld je izjavila: „Zvuci Oktogona još je jedan od niza prekrasnih projekata koje smo realizirali sa Zagrebačkim solistima. Vesele nas sjajne povratne informacije naših sugrađana i posjetitelja koje pokazuju da je ovakav način predstavljanja vrhunske klasične glazbe itekako potreban našem gradu. Zahvaljujem i čestitam  Zagrebačkim solistima što su uspješno realizirali sva dosadašnja izdanja Zvukova Oktogona koji dodatno apostrofiraju činjenicu da je Zagreb izuzetno bogat upravo s kulturnim sadržajima te da je potrebno učiniti dodatne napore u povezivanju kulture i turizma.“

„Nakon što je publika sjajno prihvatila nastupe uz Bacha i Lehara veselimo se novom nastupu u Oktogonu. Sjajna akustika prostora daje veličanstvenu notu izvedbama, a atmosfera među gledateljima dokaz je kako nedostaje ovakvih sadržaja.“ kazao je Krunoslav Marić, predsjednik Upravnog vijeća slavnog ansambla.

Podsjećamo, Zvuci Oktogona premijerno su predstavljeni u ožujku ove godine, a imaju za cilj obogatiti turističku i kulturnu ponudu te približiti građanima  najpoznatija djela klasične glazbe. Pozivamo vas da popratite događaj i uživate u izvedbama slavnog skladatelja, domaćoj publici poznatog po glazbi za balete Labuđe jezero i Orašar. Predviđeno trajanje koncerta je oko 45 minuta, a ulaz je besplatan.

FOTO: TZGZ

FOTO: TZGZ

 

Komentirajte prvi

New Report

Close