Televizija Student proslavila svoj četvrti rođendan

Autor: Marta Duić , 08. studeni 2016. u 21:59
Ekipa Televizije Student u studiju na FPZ-u/D.P./PIXSELL

Emisije im se emitiraju i na HRT4, a program televizije se može pratiti na Iskon TV-u i putem video streama.

Televizija Student, koja emitira program iz podruma Fakulteta političkih znanosti (FPZ), ovaj tjedan slavi svoj četvrti rođendan.

Studenti koji su okosnica ove televizije, samostalno stvaraju koncepte emisija, uređuju i stvaraju svoj program koji zastupa interese studenata i mladih te donosi drugačiji pogled na vijesti i zbivanja u zemlji.Emitiranje televizije Student krenulo je 9.studenog 2012., ali ideja o studentskoj televiziji postojala je od 2002. kad je  na fakultetu otvoren prvi televizijski studio. U današnjem studiju televizije.  Ulogu glavnog urednika ima Igor Mirković i Tena Perišin, glavna mentorica Televizije Student i dugogodišnja novinarka HRT-a. Osim pet demonstratora tu su i studenti koji u studiju obavljaju praksu sami za sebe ili u sklopu nastave.

Radi se tako da svi koji su dio tima moraju znati raditi sve, od njih se očekuje da znaju biti novinari, urednici, snimatelji i montažeri. Naravno postoji i podjela poslova, a studenti su i urednici emisija. Jedna od emisija je i Akademska četvrt koja se emitira i na HRT4 svakog radnog dana u 14:45, uz reprize koje idu vikendom. Program mladih kreativnih studenata možete pratiti i na Iskon tv-u ili putem video-streamu na televizijastudent.com. U četiri godine emitiranja iz malog, ali svim studentima itekako poznatog podruma koji su mnogi doživljavali poput drugog doma, proizašli su vrhunski novinari i  brojni nagrađivani prilozi i projekti.

Prošle godine Fakultet političkih znanosti dobio je pet nagrada na dodjeli Rektorovih nagrada, a među njima je i dokumentarni film u produkciji Televizije Student "Mijenjamo realnost" autorica Marije Žužak, Anje Stanko i Matine Tenžere. Osim toga, Televizija Student ima i internacionalna dostignuća s emisijom CRO ID Who are we koja je bila određena vrsta edukativnog video materijala o Hrvatskoj nastala na radionici na fakultetu i dobila je prvu nagradu u kategoriji edukativnog videa na međunarodnom natjecanju Bea Festival of Media Arts u SAD-u. 

Komentirajte prvi

New Report

Close