Svima nam je ponekad potreban bijeg od stresa, a ovo mjesto čini se kao idealno utočište

Autor: Native tim VL i PD , 19. rujan 2019. u 09:15
Foto: Atlantida Boutique Hotel

Opuštanje u luksuzu i Pegaz Mg programi za relaksaciju.

U istočnoj Sloveniji, u blizini hrvatske granice, nalazi se grad Rogaška Slatina, međunarodno poznato lječilište s tradicijom dužom od 400 godina. U ovom pitoresknom mirnom gradiću nalazi se izvor mineralne vode Donat Mg, poznate po svojim ljekovitim svojstvima. Prema legendi, grčki bog Apolon zapovjedio je mitskom krilatom konju Pegazu da udari kopitom u tlo. Na mjestu gdje je udario, otvorilo se tlo i nastao je rogaški izvor, izvor zdravlja i stvarna božja snaga. Pegaz je tako postao stvoritelj i simbol rogaške mineralne vode te simbol općine Rogaška Slatina. U jednoj litri mineralne vode Donat Mg je čak 1040 miligrama magnezija, minerala koji dokazano blagotvorno djeluje na zdravlje. Magnezij je mineral koji naše tijelo ne može samo proizvesti, a neophodan je za odvijanje tristotinjak metaboličkih procesa u organizmu. Jednako tako, upravo je magnezij najvažniji kod stanja izazvanih stresom. Stoga ne treba čuditi da mnogi ljudi odmor i regeneraciju od svakodnevnih aktivnosti i obaveza traže u lječilištima i toplicama. 

U ovoj opuštajućoj okolini nalazi se Atlantida Boutique Hotel, najluksuzniji hotel u Rogaškoj Slatini. Ime je dobio po mitskom otoku Atlantida koji je, prema legendi, magičan izvor energije, mjesto mudrosti i najvećih vrlina. Atlantida Boutique Hotel svojim gostima nudi različite programe Pegaz-Mg posebno prilagođene svakom gostu i njegovim potrebama, a uključuju raznovrsnu kombinaciju medicinskih, wellness i kozmetičkih usluga. Baza svega je mineralna voda Donat Mg, prepuna ovog vrijednog minerala koji uspješno otklanja posljedice stresnog načina života.

Pojam stresa prvi je tridesetih godina 20. stoljeća uveo kanadski liječnik Hans Selye koji je stres definirao kao “sumu ukupnog trošenja organizma tijekom njegova životnog vijeka”. Iako danas svi doživljavamo stres kao nešto uobičajeno, kronični stres izrazito je opasan za zdravlje. Glavobolje, uznemirenost, poremećaji spavanja, osjećaj iscrpljenosti i umora, želučani problemi… Sve su to simptomi stresa koji dokazano negativno djeluju na ljudsko fizičko i psihičko zdravlje. No nisu jedini. Ne samo da smanjuje produktivnost, stres je povezan s nastankom mnogih bolesti živčanog i kardiovaskularnog sustava, povezan je sa sindromom sagorijevanja, a može ostaviti trajne posljedice na psihičko zdravlje. 

Stručnjaci u Atlantida Boutique Hotelu pripremili su nekoliko programa Pegaz-Mg, pa je tako u ponudi program Pegaz-Mg Couple namijenjen parovima, Pegaz-Mg Afrodita za žene, Pegaz-Mg Apolon za muškarce te Pegaz-Mg Medical osmišljen za detoksikaciju i poboljšanje cjelokupnog zdravlja. Programi Pegaz-Mg uključuju polupansion s bogatim doručkom, neograničeno kupanje u hotelskom bazenu, pristup fitnessu i Oazi sauna, poklon iz Rogaške: kristalnu info-čašu Staklarne Rogaška i bocu mineralne vode Donat Mg u sobi pri dolasku, vođeno razgledavanje muzeja Anin dvor i lječilišnog središta od izvora do izvora: upoznavanje povijesti, tradicija i središnjih atrakcija Rogaške Slatine, terapija solju, ulaznica za pivnicu prirodnih mineralnih voda koja se nalazi u neposrednoj blizini hotela. Također, na raspolaganju je besplatan wi-fi, animacijski program, besplatan parking, a samo mjesto Rogaška Slatina nudi niz zanimljivosti i brojne sadržaje uz koje ćete se opustiti i odmoriti. Restoran koji se nalazi u sklopu hotela priprema mediteranske i lokalne specijalitete spravljene od sezonskih namirnica. Sve to u hotelu koji krasi dizajnerski luksuz i vodi računa o privatnosti gostiju te će sasvim sigurno zadovoljiti i najzahtjevnije goste.

Sadržaj nastao u suradnji s Atlantida Boutique Hotelom.

New Report

Close