Star Wars: Uprising igrica – nov mamac za fanove filma

Autor: Ana Maria Filipović Grčić , 10. rujan 2015. u 22:00
Foto: Reuters

U prosincu kreće ‘opsada’ kina.

Fanove filmskog serijala Ratovi zvijezda diljem svijeta razveselila je najava nove mobilne igre "Star Wars: Uprising", koja je na tržištu dostupna od 10. rujna.

Razvijena u suradnji sa Kabamom, igra je zasad prilagođena iOS i Android sustavima,te će za skidanje biti dostupna u Apple App i Google Play trgovinama, i to besplatno. Kabam, kompanija otprije poznata po igrama temeljenim na popularnim filmskim franšizama, koja je samo u 2014. prijavila dobit od 400 milijuna dolara, nudi većinom besplatne igre. Izvor njihova  profita leži u kupnji virtualnih predmeta. Tako će se, primjerice, u Star Wars mobilnoj igri moći kupiti napojnice za Cantina bend ili stvari s Kashyyyk planeta po cijeni od 3,99 funti, kao i dodatne opasnosti za Stormtrooperse po cijeni od 14,99 funti.

Puštanje mobilne igre na tržište nedugo nakon objave romana Star Wars: Aftermath i nekoliko mjeseci prije prije izlaska novog filma The force Awakens, dio je dobro smišljene marketinške kampanje pri kojoj su Kabam i Disney svjesni da će obožavatelji prigrliti novu igru s obzirom da se u njoj nalaze podaci ključni za film.  "U prošlosti se za razvoj nižekvalitetnih online igara izdvajalo jedva 500.000  dolara, dok se za promociju filmova trošilo i do 100 milijuna. Danas smo svjesni potencijala igara koje mogu generirati velik profit", komentira Kabamov izvršni direktor Kevin Chou. 

Komentirajte prvi

New Report

Close