Srpska hit serija snima se u Hrvatskoj, produkcija traži statiste, evo kolike honorare nude

Autor: Poslovni.hr , 21. rujan 2022. u 09:33
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Riječ je o drugoj sezoni serije ‘Južni vetar’ koja je nastala pod redateljskom palicom Miloša Avramovića kao nastavak na istoimeni film iz 2018. godine koji je postao regionalni hit i osvojio brojne nagrade.

Druga sezona srpske hit serije Južni vetar trenutno se snima u Hrvatskoj. Riječ je o seriji koja je nastala pod redateljskom palicom Miloša Avramovića kao nastavak na istoimeni film iz 2018. godine koji je postao regionalni hit i osvojio brojne nagrade. Druga sezona snima se od 21. rujna do 2. listopada 2022. na području otoka Krka i u Rijeci, a za potrebe snimanja produkcija traži statiste.

Oglas je objavljen na Facebook stranici Produkcije i casting agencije Serena Pro i otkriva kakve profile osoba traže za snimanje.

– Djeca, žene, muškarci

– mediteranski tipovi (tamnije puti) glume Napolitance

– Dječaci 10-14 godina (Napolitanci) koji igraju ulični nogomet

– Opasni tipovi – mafija

– Kupači na plaži i prolaznici (djeca, žene, muškarci)

– Turisti (kontinentalni tipovi)

– Zgodne mlade djevojke koje plešu

– Vozači sa vozilima (honorira se i vozač kao statist i vozilo-osobni automobil, čamac, motor, skuter)

Iz produkcije navode i da snimanje traje 12 sati dnevno, a u tom periodu statisti će morati biti dostupni nekoliko sati, a ponekad i cijeli dan.

Otkriven je i honorar koji će statisti dobiti za svoj angažman.

– Honorar statista je 300,00 kn fiksno bez obzira o duljini trajanja snimanja unutar 12-satnog radnog dana. Prekovremeni sat (nakon 12 sati rada) i noćni rad (od 22:00 do 6:00) se dodatno plaćaju.Prekovremeni sat je 30,00 kn, noćni rad dodatnih 70,00 kn na honorar. Honorar za igrajuće vozilo/plovilo 350,00 kn – navode iz casting agencije.

Svi zainteresirane koji su u mogućnosti provesti cijeli dan na snimanju mogu svoju prijavu poslati na mailom, a točan proces prijave objašnjen je u oglasu na Facebook stranici.

Ovo nije prvi put da ekipa ‘Južnog vetra’ snima u Hrvatskoj, točnije na Kvarneru. U listopadu 2020. godine u kvarnerskom gradiću Kastvu snimao se “Južni vetar 2: Ubrzanje”, podsjeća Večernji list. Film je, baš kao i seriju, režirao Miloš Avramović, a glumačku ekipu čine Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Goran Navojec, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček i Luka Gabrić. Inače, serija sadrži dijelove istoimenog filma iz 2018. godine, i nastavlja s radnjom tamo gdje film prestaje. U Srbiji se prikazivala od 19. siječnja 2020. na kanalu RTS 1, dok je u Hrvatskoj premijerno prikazana na 5. ožujka 2021. na RTL Adria.

Komentirajte prvi

New Report

Close