Spavanje u Schönbrunnu za pet tisuća eura

Autor: Poslovni.hr , 07. kolovoz 2014. u 13:37
Press Photo

Tamo gdje su nekoć u ljetnim mjesecima boravili car Franjo Josip i carica Sisi, od travnja ove godine mogu noćiti i turisti.

U carski uređenom apartmanu u bečkom dvorcu Schönbrunn, tamo gdje su nekoć u ljetnim mjesecima boravili car Franjo Josip i carica Sisi, od travnja ove godine mogu noćiti i turisti. U bečkom je dvorcu Schönbrunn naime za Uskrs otvoren jedan apartman hotelskog lanca Austria Trend Hotels. Riječ je o 167 m2 velikom stanu na gornjem katu istočnog krila dvorca uređenog u stilu nekadašnje ljetne carske rezidencije, koji obuhvaća svije spavaće sobe, dvije kupaonice, salon, veliki dnevni boravak i kuhinjski prostor.

Posebnost ovog apartmana, u kojem noćenje može koštati i do 4.900 eura, prije svega je pogled koji se pruža na park dvorca Schönbrunn, glorijet i Neptunovu fontanu, objavio je kontaktni ured Grada Beča Compress.

Oni nešto plićeg džepa svoju dozu carskog ambijenta mogu potražiti u muzeju posvećenom carici Sisi u bečkom Hofburgu. Muzej obuhvaća oko 300 eksponata koji nude uvid u život tragično preminule carice, a 24. travnja ove godine, točno na godišnjicu vjenčanja carice Elizabete i cara Franje Josipa, otvorena je i tematska izložba na temu caričine garderobe. Izložba koja ostaje otvorena sve do 24. prosinca, tj. rođendana carice Elizabete, obuhvaća haljine, kućne ogrtače, komplet od hermelina te donje rublje i caričine modne dodatke.

Komentari (1)
Pogledajte sve

…..znači…dokle je došlo i njima….???

New Report

Close