Šok u jednoj našoj trgovini: Kamere snimaju kabine za presvlačenje

Autor: Poslovni.hr , 28. veljača 2020. u 08:09
Ilustracija: Getty Images

Zgroženi čitatelj poslao je fotografiju snimljenu mobitelom.

Smije li video nadzor u trgovinama odjeće nadzirati kabine za presvlačenje? I je li to narušavanje prava na privatnost, suprotno odredbama zakona o zaštiti osobnih podataka (GDPR)?

Ova su se pitanja nametnula nakon što je na portalu Zadarski.hr objavljena fotografija položaja kamere u  jednoj trgovini u trgovačkom centru u Zadru. Zgroženi čitatelj poslao je redakciji portala fotografiju snimljenu mobitelom iz prostora svlačionice na kojoj se jasno vidi da kamera sa susjednog zida „viri” točno iznad zastora kabine za presvlačenje. Takav oblik voajerizma kod njega je stvorio osjećaj da ga netko promatra i snima dok unutar kabine probava robu. Neugodno iskustvo podijelio je s novinarima smatrajući da kamera nema što raditi na takvom mjestu, jer mu narušava mu privatnost dok kao kupac isprobava raznu odjeću.

Na objavljenu fotografiju reagirala je tvrtka preko svojih odvjetnika. Uz tekst demantija u kojem tvrde da kamera u njihovoj trgovini ne „cilja” svlačionicu, priložili su fotografiju kadra kojeg kamera navodno snima u njihovoj trgovini. Unutar „vidnog polja” nalazi se zastor kabine za presvlačenje, mali predprostor i neka servisna vrata, ali ne i prostor iza zavjese u kojem se nalazi kupac kada probava robu.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dokazima poduprto negiranje da se radi nešto loše ili nezakonito je dovoljan razlog da se pisanje o nečemu ( i bombastičan naslov ) niti ne objave.

i treba snimati čak i u kabinama ali na to upozoriti na ulazu u trgovinu i u kabini,jer krade se nenormalno.

New Report

Close