Službeno je potvrđeno: Žene su ipak bolji vozači od muškaraca!

Autor: Poslovni.hr , 05. studeni 2019. u 09:39
FOTO: GettyImages

Vječnoj raspravi jesu li bolji vozači muškarci ili žene s ovim istraživanjem došao je kraj.

Žene su se godinama trebale nositi sa seksističkim šalama o tome kako voze sporo, piše Marie Claire magazin. Ako na engleskom u Google napišete 'šale o ženama vozačicama' ispast će vam 54,000,000 rezultata. 

Međutim, ovo istraživanje pokazuje da kada je riječ o vožnji žene su bolje u upravljanju vozilom od muškaraca. Stranica za uspoređivanje cijena Confused.com provela je istraživanje čiji je cilj bio saznati jesu li bolji vozači muškarci ili žene. Analizirali su osiguranje, kriminal i statistike vozačkih testova i saznali da su žene bolji vozači. 

Podaci sugeriraju da žene imaju manje prekršaja. Muškarci su prestigli žene i kada govorimo vožnji pod utjecajem alkohola i vožnje bez vozačke ili valjanog osiguranja. Žene su manje uključene u prometne nesreće, za razliku od muškaraca. I tako je došao kraj raspravi jesu li bolji vozači muškarci ili žene, prenosi Večernji.hr.
 

Komentari (3)
Pogledajte sve

Romel, 06.11.2019. u 09:39
Žene su ipak bolji vozači od muškaraca

Pa bi li se u današnje vrijeme itko usudio napisati suprotno?

ako se da isto vozilo i odredi ista brzina vožnje do cilja s postupnim povećavanjem brzine od dionice do dionice, siguran sam da će muškarci ispasti puno bolji vozači …a da žene imaju manje prekršaja to da jer-voze puno sporije od muškaraca!

Aha.

New Report

Close