‘Šibeniče, ti si stina’

Autor: Poslovni.hr , 12. svibanj 2016. u 21:59
Foto: Pixsell

Dragocjenu kulturnu baštinu čuvaju od zaborava.

Povodom Dana Šibensko- kninske županije 14. svibnja na Trgu Republike Hrvatske ispred Gradske vijećnice održati će se jubilarna 10. smotra izvornog folklora Šibensko- kninske županije pod nazivom “Šibeniče, ti si stina”.

Iz Ureda župana poručuju kako ovom manifestacijom nastavljaju njegovati i čuvati od zaborava tradicijsku kulturnu baštinu ovog kraja. U svečanom mimohodu, u 18:40 sati sa Poljane, šibenskim ulicama poteći će “rijeka” mladosti u živopisnim narodnim nošnjama priobalja i zaobalja Šibesnko-kninske županije. Sedamnaest kulturno umjetničkih društava proći će ulicom Vladimira Nazora, preko Obale dr. Franje Tuđmanom do Trga Republike Hrvatske, gdje će se održati Smotra s početkom u 19:30 sati.

Na smotri će nastupiti brojna kulturno-umjetnička društava iz županije. “Čuvajući od zaborava našu bogatu kulturnu tradiciju dokazujemo da promišljamo o sutrašnjici. Stoga dok je čuvara tradicijske baštine, zaljubljenika u nekadašnji način života, nema bojazni da će izumrijeti njegovanje vrijednosti kojima se ponosimo i po kojima smo poznati u cijelom svijetu”, poručuje šibensko-kninski župan Goran Pauk i poziva sve zaljubljenike u folklor na 10. jubilarnu smotru izvornog folklora Šibensko-kninske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close