Sedam korisnih gadgeta koje će svakom studentu olakšati školovanje

Autor: PD VL native tim , 20. listopad 2022. u 22:00
Foto: Shutterstock

Izdvojili smo nekoliko stvari uz koje će studiranje biti lakše i ugodnije

Akademska godina već je u svojem trećem tjednu, novi brucoši krenuli su u svoje studentske avanture i još uvijek se snalaze oko razlika studentskog pojmovnika – kolegij, syllabus, ECTS bodovi i slično. Tako to ide, korak po korak i sve se nauči, a da bi studentski dani pa i samo učenje bili lakši, bez nekih stvari nećete moći. Upravo zato smo izdvojili sedam stvari koje će trebati svakome na njegovom studentskom putu, a uz koje će studiranje biti lakše i ugodnije.

Prijenosno računalo – laptop

Najvažniji razlog za posjedovanje prijenosnog računala je obavljanje studentskih obaveza. U doba sve veće primjene tehnologije u obrazovanju, sve više zadataka postaje temeljeno na mogućnosti primjene tehnologije. Fakultetski rasporedi zahtijevaju od studenata da su stalno u pokretu, tako da je prednost posjedovanja prijenosnog računala to što se možete spojiti na internet praktički bilo gdje i dovršiti sve zadatke bez brige. Većina fakulteta nudi besplatan bežični interenet, što ga čini zajednicom koja je vrlo prijateljska prema prijenosnim računalima. Ovisno o određenim područjima studija, neki smjerovi uključuju korištenje računala i u nastavi za korištenje različitih programa.

Prijenosna baterija

Studenti, znamo, vode dinamičan život, a ova spravica je dobra jer pored svih briga neće morati misliti i o tome jesu li svoj mobilni uređaj stavili da se puni.

Prijenosna baterija je koristan dodatak za sve studente, jer kada putuju do fakulteta, sigurno gledaju neki video ili ‘skrolaju’ po Instagramu ili Facebooku da ‘ubiju’ vrijeme. Pa, ovdje će prijenosna baterija podržavati uređaj u svakom trenutku, a ne treba se brinuti o uštedi baterije mobilnog telefona tijekom dugih putovanja. Samo se napuni pametni telefon putem prijenosne baterija i bezbrižno zaroni u svoj guilty pleasures.

Slušalice

Okej, osim što će s njima moći preslušavati snimljena predavanja bez ometanja vanjskih zvukova, slušalice su dobar izbor i za sve one koji se opuštaju uz glazbu. Ako vam je glazba nešto poput slatkiša i uvijek trebate svoju dnevnu dozu, investirajte u jedne dobre slušalice.

Glazbe pomaže ljudima regulirati svoje emocije, ali i omogućiti im da se osjećaju manje tjeskobno. U nekom trenutku, kolokviji će se nagomilati, ispiti će biti pred vratima, a glazba može biti vaš bijeg ili jednostavno alat za svojevrsno nabrijavanje. Vjerujemo da pjesma ‘’We are the champions’’ svima može pomoći da polože čak i onaj najteži ispit.

Pametni sat

Iako vam se ovo sada već čini kao svojevrsni luksuz – nije. Možda biste željeli provjeriti svoje poruke, pozive ili obavijesti dok trčite, vozite bicikl, plivate ili jednostavno učite. Nije uvijek praktično držati telefon uz sebe tijekom tih aktivnosti pa je to upravo trenutak kada pametni sat dobro dođe. Upravo ste u bazenu? To uopće ne mora biti problem! Možete čitati svoje poruke bez napuštanja bazena i odmah saznati je li vam kolega uspio nabaviti dugo traženu skriptu ili ćete ipak morati pitati nekog drugog.

Također, neki pametni satovi uključuju postavljanje vremena kada vam sat šalje podsjetnike za neke aktivnosti tijekom dana. Ako znate da ste skloni izbezumiti se u teškim okolnostima, mali podsjetnici tijekom dana za praćenje rasporeda pomoći će vam u ublažavanju razine stresa.

Ruksak za laptop

Uz laptop ide, naravno, ruksak. Ruksaci za prijenosna računala vrlo su praktični i funkcionalni nosači. Oni su savršen izbor za studente jer nude veću svestranost i više prostora za pohranu. Također, dostupni su u različitim oblicima, bojama i dezenima koje možete izabrati. Budući da se puno novca troši na kupnju prijenosnih računala, potrebno je voditi računa o njihovom nošenju. Laptop ruksaci su idealno rješenje, jer su najbolji način za nošenje laptopa.

Aparat za kavu

Studenti su veliki potrošači kave, a ako ste jedan od njih, investicija u aparat za kavu uopće nije loša ideja. Dugoročno, razmislite koliko ćete novca uštedjeti ako imate aparat za kavu kod kuće u odnosu na kupnju šalice u kafiću, pod pretpostavkom da tamo često idete. Kava koja se kupuje u kafićima, na primjer, često je vrlo skupa. međutim, aparati za kavu mogu vam pomoći da uštedite mnogo novca koji biste inače potrošili u kafićima. Ujutro na aparatu možete spremiti kavu za van, a popodne složiti jednu za opuštanje.

Tablet

Ako niste ljubitelji pisanih skripti, tablet može poslužiti kao izvrsna alternativa. Iako vam laptop, bez ikakve rasprave, treba i možda je najveći prioritet u vašim studentskim danima, imanje tableta je također dobra opcija. Za razliku od laptopa, tableti su nerijetko na dodir i mogu biti nešto poput vaše e-knjige, samo za prezentacije. Pospremite prezentacije s fakulteta na njega i iskoristite vrijeme u tramvaju ili autobusu za učenje.

U redu shvatio/la sam i definitivno trebam neke od tih stvari – gdje ću ih pronaći?

Ne moraš ni izaći iz kuće, pronađi ih bilo gdje na internetu i jednostavno ih naruči! Bez brige, Paket24 dostavna je usluga Hrvatske pošte, kojom se preuzimaju i isporučuju pošiljke na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. Novost je da osim dostave na kućnu adresu, korisnici usluge Paket24 odsad mogu odabrati i dostavu na paketomat. Paketomat je inovativni uređaj kojim se možeš koristiti za primanje i slanje svojih paketa 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

U današnjem užurbanom načinu života teško je uskladiti termine svih svojih obveza i zato će ti ponekad odgovarati da dolazeći paket preusmjeriš na najbliži paketomat i pokupiš ga kad god to tebi bude odgovaralo.

*Sadržaj omogućila Hrvatska pošta

ORGANIZATOR
Glavni partner
Partneri

New Report

Close