Saudijski kralj rezervirao 222 sobe u najskupljem hotelu u Washingtonu

Autor: Poslovni.hr , 07. rujan 2015. u 09:33
Foto: Reuters

Ovo je prva posjeta kralja Slaman Sjedinjenim državama nakon što je u siječnju preuzeo tron nakon smrti svog polubrata Abdulaha.

Donald Trump jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu ali njegovo bogatstvo ne može se mjeriti s onim koje posjeduje saudijska kraljevska obitelj koja je prvi put stigla u posjet američkom predsjedniku Baracku Obami.

Naime, saudijski kralj Salman prilikom posjete Washingtonu na tri je noći zakupio najskuplji hotel u glavnome gradu, popularni Four Seasons.

Točnije, Salman i njegova pratnja zakupili su 222 sobe na kojima su se morale izvršiti stanovite promjene.

Jedan od očevidaca rekao je kako je u hotel, u sklopu priprema za kraljev dolazak, unesen pozlaćen namještaj, crveni tepih, pozlaćeni stolovi i lampe.

Gosti hotela koji su ranije rezervirali svoje sobe dobili su adekvatnu kompenzaciju a većina ih je prebačena u obližnji luksuzni hotel.

Noć u hotelu u kome će saudijski kralj provesti nekoliko dana košta oko 2 tisuće dolara a hotel je za kralja osigurao i dodatne pogodnosti kako bi mu boravak bio što ugodniji.

Ovo je prva posjeta kralja Slaman Sjedinjenim državama nakon što je u siječnju preuzeo tron nakon smrti svog polubrata Abdulaha. Prilikom posjete američkom predsjedniku razgovarat će oko nuklearnog sporazuma i njegovih posljedica u Iranu.

Komentirajte prvi

New Report

Close