Šalica kave Kopi Luwak od 500 kuna

Autor: Antonela Zečević , 06. studeni 2008. u 20:00

Odnedavno i Zagrepčani imaju priliku konzumirati najskuplju kavu na svijetu – Kopi Luwak.

Za 250 do 500 kuna šalicu tog napitka zagriženi kavoljupci mogu ispijati u Eliscaffeu. Ta kava je zanimljiva zato što se pravi od zrnaca kave koja su prethodno prošla kroz probavni trakt rijetke divlje mačke nastanjene u džunglama indonezijskog arhipelaga, a znalci tvrde da im to daje superioran okus, pa je zbog toga izuzetno skupa. Godišnje se proizvede samo oko 450 kilograma Kopi Luwaka, što je i razlog astronomskoj cijeni. Najviše se prodaje u Japanu i SAD-u, iako je u posljednje vrijeme postala dostupna i u nekim europskim zemljama.

Komentari (3)
Pogledajte sve

kava 500 kn
nakon dolaska na hrvatsko tržište i ulaska u sastav CROBEX-a, Kopi Luwak gubi sve potpore i 1. target je 47 i pol kuna, 2. 18 kn.
za cappuccino od pjene ne vidim kraj korektivnih valova..


Kada su u jednom intervju Roberta de Nira pita za 10 najvećih užitaka u životu, on je rekao: "Vožnja lamburginijem…",i nikako ne propustio:"…šalica kave Kopi Luwak."

AH I TAJ DE NIRO
STA ON IMA PRICATI O UZICI ZIVOTA I TROSENJU PARA KADA NIJE NI PRIMIRISAP CROBEX
pofuk

Kada su u jednom intervju Roberta de Nira pita za 10 najvećih užitaka u životu, on je rekao: “Vožnja lamburginijem…”,i nikako ne propustio:”…šalica kave Kopi Luwak.”

New Report

Close