Život bogatih ljudi u Hrvatskoj nije za svakoga isti. Jedan od onih koji rade, umjesto da dokono uživaju u stečenom novcu, jest i 57-ogodišnji Ivan Rubelj. Čovjek koji je prošao put od malog ugostitelja, preko zagrebačkog kralja ćevapa, trgovca tekstilom i nekretninama pa do umirovljenika koji pokušava obarati Guinnesove rekorda, sada se vraća ugostiteljstvu. Svakog dana u šest sati ujutro zajedno sa sinom Antom mijesi meso za ćevape. “To nisu ćevapi koji se kupuju u dostavi iz Rubelj grilla, koje prodaje moj brat”, naglašava Ivan Rubelj. Naime, iako su Rubeljovi ćevapi proslavili njegovo prezime, cijeli biznis je u jeku Ivanovih poslova s tekstilom početkom devedesetih godina prošlog stoljeća preuzeo njegov brat Ante. On je promijenio recept prilagodivši ga masovnoj proizvodnji i razvio posao dostave. “Danas je teško proizvesti dobre ćevape”, kaže Ivan Rubelj. “Nekoć se iz Hrvatske izvozilo kvalitetno meso, a danas uvozimo meso sumnjive kvalitete.
Ekološko meso
Kada su moja djeca odlučila baviti se ugostiteljstvom znao sam da je teško doći do dobrog mesa i da se dobri ćevapi, kakvi su nekad bili, ne mogu praviti od mesa kakvo se kupuje u trgovini. Zato imam poseban dogovor s čovjekom koji mi isporučuje ekološki uzgojeno meso.“ Staru recepturu, onu koja je osamdesetih godina prošlog stoljeća proslavila njegov Grill, Rubelj je doradio. ”Ruby comes back“ ime je ćevabdžinice koju je ovaj tjedan otvorila njegova mlađa kći Ana na križanju Konjščinske ulice i Avenije Dubrava. Ana, koja je sama posluživala goste, hvali se da su posjetitelji na otvorenju zadovoljno komentirali kako su se pravi Rubeljovi ćevapi napokon vratili. ”Do kraja ovog mjeseca veliku porciju, koja je zaista velika, prodavat ćemo po 15 kuna tako da ljudi dođu i podsjete se kakvi su ćevapi bili nekad”, kaže Ana Rubelj-Gregurić, vlasnica restorana.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.trenutno sam u Sarajevu i mogu reć da na Baščaršiji svi rade bolje čevape od Rubelja
Možda ti bolje pašu bez krmetine. Njihovi su sa halal certifikatom.
ja bih platio taj receptda ga izbjegavam jer sve sto sam dobio badava u zivotu sam i preplatio poslije
pofuk
trenutno sam u Sarajevu i mogu reć da na Baščaršiji svi rade bolje čevape od Rubelja
Kaj je on izmislil ćevape pa sad djeli recept?
U Banja Luci bar 100 ljudi zna kako se to radi još i bolje od njega.
Malo svinjetine, malo ovčijeg loja, sode bikarbone da se ne raspada. To su navodne tajne, a ono u grubo znaju svi.
Uključite se u raspravu