Robna kuća koja je sudjelovala u transformaciji Zagreba slavi 140 rođendan

Autor: Poslovni.hr , 11. svibanj 2022. u 11:56
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Slavljenička godina započet će zabavnim programom za kojeg će se pobrinuti Martina Vazdar za DJ pultom i poznati urbani umjetnik Modul8 koji će istovremeno izrađivati umjetničko djelo inspirirano komentarima slušatelja i pratitelja koji su ovih dana na društvenim mrežama izrazili što za njih znači NAMA.

Ovog petka 13. svibnja, od 17 do 20 sati zagrebački radio Yammat FM po prvi puta emitirat će uživo iz izloga u arkadama robne kuće NAMA Ilica koja slavi 140 godina postojanja. Slavljenička godina započet će zabavnim programom za kojeg će se pobrinuti Martina Vazdar za DJ pultom i urbani umjetnik Modul8 koji će istovremeno izrađivati umjetničko djelo inspirirano komentarima slušatelja i pratitelja koji su ovih dana na društvenim mrežama izrazili što za njih znači NAMA.

Svim generacijama omiljena robna kuća NAMA ove godine obilježava 140 godina. Osnivači Carl Kastner & Hermanl Öhler otvorili su prvu trgovinu u Ilici 6 i postavili temelje za robnu kuću koja je oblikovala društvenu, arhitektonsku i urbanu gradsku sredinu hrvatske metropole. Nama u Ilici zauzima jedno od najistaknutijih mjesta grada Zagreba, a bila je ′prisutna′ tijekom transformacije Zagreba iz provincijskog grada u velegrad.

Komentirajte prvi

New Report

Close