‘Prvi put u Hrvatskoj roman objavljen kao aplikacija’

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2013. u 11:24
Press foto

Prvi put u Hrvatskoj jedan je roman objavljen kao aplikacija za Android telefone, tvrdi autor kriminalističke komedije Aleksandar Kostjuk.

Prvi put u Hrvatskoj jedan je roman objavljen kao aplikacija za Android telefone, tvrdi autor kriminalističke komedije Aleksandar Kostjuk, koji je diplomirao na Grafičkom fakultetu u Zagrebu kao inženjer grafičke tehnologije, usmjerenje Dizajn grafičkih proizvoda. 

Njegov roman, koji predstavlja kao prvi hrvatski roman – mobilnu aplikaciju, zove se 'Noć pada u podne'. 

Kostjuk je 2010. objavio roman Zanos eksplicitna uma kao e-knjigu na portalu www.elektronickeknjige.com. 2011. g. objavljuje zbirku kratkih priča Nemaju krv kao e-knjigu na portalu www.digitalne-knjige.com, a 2012. dostupna je i u tiskanom obliku. 2012. na natječaju Gradske knjižnice Trogir kratkom pričom Slučaj nestale pčele ulazi u zbirku kratkih priča Priča se(p)o gradu. Iste godine na natječaju Male performerske scene za najbolju kratku priče strave osvaja drugo mjesto pričom Uz zveket, u tami. Živi i radi u Koprivnici kao dizajner slobodnjak.

Aplikacija 'Noć pada u podne' izrađena je generatorom mobilnih aplikacija na ibuildapp.com.

Roman-aplikaciju možete besplatno preuzeti na ovoj stranici

Ako nemate Android telefon, roman možete preuzeti i u PDF, EPUB, AZW3 i MOBI formatu. Isto tako roman možete čitati izravno na spomenutoj stranici.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Upravo tako, zahvaljujem na reakciji.

Dakle, prvi roman objavljen kao Android aplikacija (ako se još netko ne javi) jest Umišljena inteligencija, a nalazi se ovdje:

https://play.google.com/store/apps/details?id=hr.opsus.stef&hl=en

Aplikacija (tj. knjiga) je besplatna. Do sad je preko tisuću ljudi preuzelo knjigu.

Nezahvalno je nešto ovakvo proglašavati prvim.

Inače prošle godine je objavljena knjiga ‘Umišljena inteligencija’, a domaća tvrtka radi na platformi koja bi trebala omogućiti jednostavno objavljivanje knjiga u ovakvom formatu: http://projekthsk.org/.

New Report

Close