Pretjerali ste sa sunčanjem? Pomoći će vam ova mnogima omiljena ljetna namirnica

Autor: Poslovni.hr , 26. lipanj 2023. u 10:10
Foto: Unsplash

Osim u prehrani, široko se koristi u kozmetičkoj industriji.

Osim u prehrani, rajčica se široko koristi u kozmetičkoj industriji. Njezina se pulpa koristi kao glavni sastojak maski za toniranje, njegu i učvršćivanje kože, piše Novi list.

Kako biste ublažili posljedice pretjeranog sunčanja i hidratizirali kožu, možete napraviti mješavinu rajčice s malo maslinovog ulja i nanijeti je na kožu. Spoj se pokazao kao lijek za sve čak i u slučaju malih kućnih opeklina. Ili možete staviti krišku rajčice na opečeni dio.

Maska za čišćenje kože s aknama

Oni s masnom, mješovitom ili kožom s aknama mogu je pročistiti zahvaljujući vitaminima sadržanim u rajčici. Jednostavno pomiješajte pulpu rajčice i rasporedite je po licu 15-20 minuta.

Kada završite, isperite hladnom vodom i nanesite specifičnu hidratantnu kremu koja ne sadrži ulja. Ako, pak, želite zatvoriti proširene pore, u pasiranu pulpu rajčice možete dodati nekoliko kapi limuna ili nasjeckanog krastavca.

Piling od rajčice

Rajčica je također idealna za njegu kože tijekom pilinga te za posvjetljivanje tena.

Za pripremu pilinga od rajčice samo pomiješajte njezinu pulpu sa zobenim pahuljicama i sve to delikatnim kružnim pokretima nanesite na lice.

Na kraju kožu dobro isperite i nanesite osvježavajući tonik.

Maska za kosu

Rajčica uspijeva učiniti kosu svjetlijom i mekšom. Pomaže kod prhuti, ali i kod kovrčave kose.

Zapravo, kako biste se riješili elektriciteta tipičnog za ovu kosu, samo izblendajte pulpu rajčice i pomiješajte je s nekoliko žlica maslinovog ili bademovog ulja ili s nekoliko žlica jogurta.

Ostavite da djeluje oko pola sata i potom dobro isperite pa nanesite regenerator. Za trajne rezultate morate ponavljati primjenu svaka 2 tjedna.

Kao i kod svih kućnih lijekova, ako imate osjetljivu ili alergičnu kožu, pitajte svog liječnika ili dermatologa za savjet prije nego ih upotrijebite.

Komentirajte prvi

New Report

Close