Poznati televizijski plesni par otvara svoja vrata za sve! Iskoristite priliku i zaplešite s njima

Autor: PD VL native tim , 08. rujan 2023. u 13:30
Foto: Studioroom

Rebecca Krajnović i Mario Vrbanec, dobro poznata imena na plesnoj sceni, pozivaju sve da se pridruže njihovom Studioroomu, jedinstvenom mjestu u Zagrebu za rekreaciju, stjecanje samopouzdanja, bolju produktivnost te savršen odmak od briga i obveza

“Move outside the box” – ako nešto dobro opisuje Studioroom, jedinstveno mjesto za edukaciju i izražavanje pokretom, onda je to zasigurno ova rečenica. Kada je prije pet godina danas 38-godišnji plesač, koreograf i kaskader Mario Vrbanec otvorio, kako sam kaže, “sobicu za rekreaciju i ples”, znao je da će izrasti u pravi pokret. Naime, Studioroom, danas smješten u Almeria Centru u Zagrebu, nikako nije obična plesna škola; osmišljen je kao platforma ili prostor gdje je fokus na kretanju, bilo kroz ples ili, primjerice, borilačke vještine, a onda i u konačnici mjesto gdje se stvaraju samouvjereni plesači i sretni ljudi. Čak i od potpunih početnika ili onih koji za sebe misle da imaju “dvije lijeve” za ples.

Svatko može do savršenog plesnog pokreta

Mario i njegova plesna partnerica Rebecca Krajnović, koju smo nedavno gledali kao mentoricu sportašu, modelu i influenceru Franu Laušu u Plesu za zvijezdama, dobro su poznati u javnosti, jer su sudjelovali u raznim televizijskim emisijama: osim u Plesu za zvijezdama, i u Tvoje lice zvuči poznato, Supertalentu, snimali su spotove za brojne glazbenike, plesali na velikim pozornicama … S obzirom da u njihovom Studioroomu upravo traju upisi novih članova, savršena je to prilika da naučite plesati uz ovaj poznati plesni televizijski par, osjetite strast i zadovoljstvo koje samo ples može pružiti te doživite svu ljepotu pokreta.

Foto: Studioroom

Slijedeći koncept koji njeguju od samog početka – bez guranja polaznika u bilo kakvo polje nelagode – baš svatko, kažu, može doći do savršenog plesnog pokreta. U konačnici, nije ni bitno izvodite li neki pokret pravilno, najvažnije je da vas ples čini sretnima. Dok plešemo, naše tijelo oslobađa endorfine. Ovo je kemikalija koja pokreće pozitivnu energiju i dobre vibracije. Dakle, ples je recept za sreću! Fizički, ples je jedan od najboljih oblika vježbanja; pokrećete cijelo tijelo, poboljšava izdržljivost i kondiciju te aktivira mišiće kao niti jedna druga aktivnost. I, ne manje važno, povezuje nas s novim ljudima, jer se okupljamo oko nečega zbog čega se svi osjećamo dobro. Na kraju dana, ples je zabavan, a zabava je najbolji način da se opustite nakon stresnog radnog dana.

Ples kao najveća ljubav

Akrobatika, dance & fitness, breakdance, jazz dance, suvremeni ples, kaskaderstvo, samoobrana za žene, ples za mame…, dio je aktivnosti u Studioroomu. Neki su programi više rekreativnog tipa, dok neki polaznici ostvare i profesionalni angažman, ovisno o tome kako se tko osjeća i kakve su čije želje.

Iako je službeno bacc. radiološke tehnologije, Mario je, kaže, oduvijek znao da je ples njegova najveća ljubav. S 15 godina počeo se baviti breakdenceom. Pohađao je brojne plesne seminare u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i trenirao gimnastiku, pa je zahvaljujući tome i kaskader/glumac u filmovima, serijama i reklamama. Plesno je surađivao i s raznim domaćim estradnim zvijezdama, radio koreografiju za velik broj kazališnih predstava, a 2016. bio je i u finalu hrvatskog Supertalenta s grupama “Brutala” i “Malci” kao osnivač, koreograf i voditelj. I Rebecca je već nanizala brojne uspjehe, iako se plesom počela baviti “relativno kasno”– sa 16 godina.

Foto: Studioroom

“Brzo sam prepoznala da je ples ono čime se želim baviti i odmah sam si postavila visoke ciljeve. Svaki dan sam pohađala satove jazz dance-a, modernog baleta hip hopa i sl., kako bih što prije došla do cilja. Pokazalo se da je danas važno da plesač ima što više vještina, jer to otvara vrata, pa sam tako i ja čak sedam sezona sudjelovala u Tvoje lice zvuči poznato, Supertalentu, The Voice-i, bila plesačica brojnim estradnim zvijezdama, pa i plesala s Miom Dimšić na Eurosongu. Talent za ples zasigurno je odigrao ulogu u mojoj karijeri, ali prije svega bih istaknula kontinuirani rad na sebi”, kaže Rebecca koju šira javnost ipak najviše pamti iz showa Ples za zvijezdama, u kojem je bila mentorica sportašu, modelu i influenceru Franu Laušu.

Iz dvorane s osmijehom

U Studioroom-u Rebecca vodi program za mame i zrele žene koje su uvijek najviše skeptične kad dolaze, jer se ili nikada nisu bavile plesom ili dolaze pune predrasuda o vlastitim mogućnostima. No iznenađene su kad shvate da vrlo brzo nauče koreografiju i onda je sve lako – prestaneš razmišljati i samo uživaš!

“Ples je vrijeme za sebe, neka vrsta meditacije, isključiš se, ostaviš probleme izvan plesne dvorane, potpuno se predaš u pokretu. Čak i kad mi dan nije bajan, izađem iz plesne dvorane s osmijehom”, kaže Rebecca. Upravo ova poruka najbolji je poziv svima da se prepuste plesu; u Studioroom-u su upravo u tijeku upisi u novu sezonu.

Ples je način na koji se izražavamo kada su riječi nedostatne. To je i ‘medij’ kojim svijetu pokazujemo tko smo doista i tko možemo biti. Znamo da smo čudesno jedinstveni, s mnogo slojeva osobnosti i talenta, a to se nerijetko bojimo pokazati – ples je tu da se najlakše izrazimo. I službena medicina potvrdila je brojne blagodati plesa: od poboljšanja fizičkih i kognitivnih funkcija (jer koreografiju treba zapamtiti!) do najbolje antristresne terapije.

Kada se koncentriramo na plesne pokrete, zaboravljamo na negativne misli, briga i preopterećenost obvezama. Zbog plesa subjektivan osjećaj sreće raste, a to je uvijek, a osobito na svakom novom (radnom) početku (rujan je novi siječanj!) itekako važan vjetar u leđa.

Sadržaj nastao u suradnji s Studioroomom

New Report

Close