Požeški učenici osmislili sladoled na bazi vina

Autor: Marta Duić , 25. veljača 2020. u 15:28
Za poduzetničku ideju Vynisa HUP im dodijelio 25.000 kuna/ Nikola Čutuk/PIXSELL

Sladoled će imati i lokalno podrijetlo, naime, učenici iz tima najavljuju da će u proizvodnji koristiti namirnice OPG-ova.

U utorak je Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) dodijelila 25.000 kuna učenicima Obrtničke škole Požega za projekt Vinys u sklopu natječaja Poduzetnici budućnosti.

Vinys, odnosno, vinski sladoled razvijen je s ciljem obogaćivanja turističke ponude i iskorištavanja prirodnih resursa požeškoga kraja.

Time su stvorili novo gastronomsko iskustvo, a sladoled ima čak osam okusa. Spajajući različite sorte vina s odgovarajućim voćnim aromama i orašastim plodovima tog kraja učenici su kreirali sladoledne okuse čija su baza vina Požeške kotline.

Sladoled će imati i lokalno podrijetlo, naime, učenici iz tima najavljuju da će u proizvodnji koristiti namirnice OPG-ova. Osim dodjele priznanja mladim poduzetnicima, najavljen je i novi krug natječaja koji će startati sredinom ožujka. U dvije godine na HUP-ov natječaj pristiglo je više od 300 projekata učenika srednjih škola diljem Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close