Hrana na hrvatskom tržištu je sigurna, a dio smo i europskog sustava za sigurnost hrane koji je najkompleksniji i najzahtjevniji i zbog toga pruža najveću razinu zaštite potrošača, rečeno je u ponedjeljak na 4. Hrvatskoj konferenciji o procjeni rizika porijeklom iz hrane, koju je povodom obilježavanja Svjetskog dana sigurnosti hrane organizirala Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.
Ravnateljica Hapiha Darja Sokolić kazala je da hrvatski potrošači promišljaju o sigurnosti hrane čak i nešto više od prosječnih stanovnika Europske unije, što je bio razlog da je Europska agencija za sigurnost hrane prošle godine, uz još šest država članica, odabrala upravo našu zemlju u kojima je financirala projekt „Europa bira sigurnu hranu“ s ciljem poticanja dodatne edukacije potrošača vezane uz sigurnost hrane i ukazivanja na znanost koja stoji iza sigurnosti hrane.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu