Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Piletina iz pećnice u umaku 4 vrste sira

Autor: Promo
17. listopad 2021. u 09:45
Podijeli članak —
Foto: podravka

Zapečena piletina iz pećnice u umaku s četiri vrste sira najbolje se slaže s pire krumpirom. Preostaje samo začiniti omiljenu salatu i ručak je poslužen.

Pilećim zabatcima izvadite kosti i meso stavite u posudu za pečenje. Papriku narežite na kockice i rasporedite oko mesa.
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Mješavinu prelijte preko sadržaja u posudi i pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Za pire od krumpira u posudu ulijte 400 ml vode, dodajte 1 čajnu žličicu soli i pustite da zakipi, sklonite posudu s vatre i dodajte 200 ml hladnog mlijeka.
Po želji možete dodati malo maslaca ili margarina pa lagano, uz miješanje, usipajte sadržaj jedne vrećice pirea od krumpira i dobro promiješajte.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Sastojci za 4 osobe

Pilećim zabatcima izvadite kosti i meso stavite u posudu za pečenje. Papriku narežite na kockice i rasporedite oko mesa.
Sadržaj vrećice Fanta pomiješajte sa 100 ml vode i dodajte vrhnje za kuhanje. Mješavinu prelijte preko sadržaja u posudi i pecite 30 – 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Za pire od krumpira u posudu ulijte 400 ml vode, dodajte 1 čajnu žličicu soli i pustite da zakipi, sklonite posudu s vatre i dodajte 200 ml hladnog mlijeka.
Po želji možete dodati malo maslaca ili margarina pa lagano, uz miješanje, usipajte sadržaj jedne vrećice pirea od krumpira i dobro promiješajte.

Sastojci za 4 osobe

600 g pilećih zabataka
1 zelena paprika
1 Fant zapečena piletina 4 vrste sira
250 ml vrhnja za kuhanje

Za prilog:
1 Pire od krumpira Podravka
200 ml mlijeka
Sol

Posluživanje: Gotovo jelo poslužite uz pire od krumpirai sa salatom po želji.
Savjet: Ako piletina ima kožicu, umak ulijte oko piletine, tako će se kožica zapeći toijekom pečenja i dobiti rumenu boju.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

Autor: Promo
17. listopad 2021. u 09:45
Podijeli članak —

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close