Picek u kukuruznom brašnu

Autor: Promo , 02. svibanj 2020. u 08:30

Pohanu piletinu vole svi! Iz tradicionalne međimurske kuhinje dolazi ovaj jednostavni recept za piletinu iz pećnice, koji će vas poštedjeti dosadnog umakanja u jaja i mrvice. Od kukuruznog brašna batci će biti posebno hrskavi!

Komade piletine natrljajte Vegetom, uvaljajte u brašno i stavite u tepsiju s vrelim uljem. Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta. Kad je napola pečeno, meso okrenite.

Sastojci za 6 osoba:
1 kg pilećeg mesa za pohanje (batci, zabatci i bijelo meso),
60 g Kukuruznog brašna Podravka,
1 žlica Vegete,
200 ml ulja

Posluživanje: Poslužite uz pečeni krumpir i zelenu salatu.
Savjet: Za aromatičniji okus piletine možete koristiti Vegetu Twist piletina.

Recept je preuzet s www.coolinarika.com
Više recepata potražite OVDJE

New Report

Close