S ljuskama od jaja možete raditi stvarno svašta. Gotovo svatko uvijek ima jaja u hladnjaku. Jaja možete koristiti za mnoštvo jela i namjena, zato ih je lijepo uvijek imati pri ruci. Nakon što pripremimo omlet, ljuske od jaja obično bacamo u koš. No, možda ih ne biste trebali baciti jer s njima možete učiniti zaista svašta.
Prije svega, važno je znati da su ljuske od jaja zdrave. Ljuska jajeta sadrži 90 posto kalcija, a kalcij je odličan za zdrave kosti, zube, živce i mišiće. Dobro, ne preporučujemo žvakanje komadića ljuske jajeta. To nikome nije zabavno. Ali možete staviti malo ljuske jajeta kroz procesor hrane da se samelje u prah. Zatim ovaj prah možete dodati u smoothie za dodatno povećanje kalcija u svom organizmu. Naravno, provjerite je li ljuska jajeta dobro očišćena prije nego što to učinite, piše Tips and Tricks.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu