U usporedbi sa svojim rivalom – mrkvom, pastrnjak sadrži dvostruko više vlakana i ima karakterističan slatko-orašasti ukus. Zanimljivo je da je u doba prije nego što je šećer postao široko dostupan, ova korjenasta biljka korištena za zaslađivanje raznih jela, piše B92.
Pastrnjak ima gotovo istu količinu kalija kao banane i priličnu količinu drugih važnih hranjivih tvari, uključujući vitamin C, folat i mangan, koji igraju važnu ulogu u reguliranju šećera u krvi i funkciji mozga.

Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu