Ovo je najbolje rješenje za uklanjanje ‘kiselih mirisa’ iz rublja, a sastojak imate u kuhinjskom ormariću

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2023. u 09:17
FOTO: Annie Spratt/ Unsplash

Kada odjeća izađe iz perilice, trebala bi nevjerojatno mirisati. No, nažalost, to nije uvijek slučaj.

Nema ništa gore nego izvaditi rublje iz perilice i osjetiti gadan, kiselkast miris umjesto mirisa svježeg rublja koji ste očekivali. Rublje čak može izaći iz perilice s mirisom svježeg, ali nakon što se osuši može pokupiti oštar miris, piše Express.

To može biti uzrokovano nizom različitih problema, ali na sreću, obožavatelji zvijezde čistačice gospođe Hinch podijelili su kako se “najbolje” boriti protiv toga. Govoreći o savjetima za čišćenje gospođe Hinch na Facebooku, jedna je žena ispričala da njezina posteljina užasno smrdi nakon što se osuši.

“Zašto moje plahte, kad se osuše i prozrače, imaju kiselkast miris? Imate li prijedloga kako da ga se riješite?”

Objava je dobila preko 100 komentara kolega entuzijasta za čišćenje koji su željeli podijeliti svoje najbolje savjete, od kojih je većina tvrdila da je razlog tome nakupljanje deterdženta i omekšivača te da rublje nije dovoljno očišćeno.

“Pokušajte dodati šalicu alkoholnog octa u ladicu prilikom pranja. Izvrstan za uklanjanje neugodnih mirisa”, jedan je od savjeta.

“Koristite šalicu octa za pranje i šalicu za ispiranje. Ocat će smanjiti miris i posteljina će biti mekša”, također savjetuju, a jedna korisnica tvrdi da je dobro i koristiti prašak za pranje umjesto tekućine ili kapsula.

Čak i stručnjaci za čišćenje u Persilu preporučuju dodavanje alkoholnog octa u rublje kada odjeća ima neugodan miris.

“Ocat je izvrstan dezodorans i ne brinite – vaša odjeća neće mirisati na ukiseljeni luk”, poručuju.

Komentirajte prvi

New Report

Close