Ovi su najčešći kvarovi koji se otkriju na tehničkim pregledima

Autor: Poslovni.hr , 25. studeni 2021. u 09:43
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na području cijele Hrvatske započela je akcija ”Dani tehničke ispravnosti vozila”. Od ponedjeljka pa do subote na svim Stanicama za tehnički pregled vozačima se nudi mogućnost besplatnog tehničkog pregleda vozila.

Najčešće greške koje se otkriju na tehničkim pregledima su:

– To su svjetlosna signalizacija, tj. svjetlosni sklopovi te kočioni sustav, kaže Vedran Grbavac, voditelj STP “Autoreparatura”, Osijek.

Upravo se to i pojačano provjerava na redovnim tehničkim pregledima, pa i na ovom, preventivnom.

– Pregledavamo sve sklopove i uređaje kao i na redovnom tehničkom pregledu. Ono na što više uvijek obraćamo pažnju je kočioni sustav, elementi ovjesa te pneumatici, rekao je Grbavac za HRT.

Cilj je akcije potaknuti vozače da preventivno pregledaju svoje limene ljubimce kako bi sigurno sudjelovali u prometu.

– Usmjerena je na obavljanje besplatnog tehničkog pregleda u stanici za tehnički pregled. Tehnička ispravnost vozila jedan od ključnih čimbenika uz vozača i vozilo sigurnosti cestovnog prometa, kaže Ivan Svitlanović, pomoćnik načelnika.

Akciju preventivnog tehničkog pregleda već su iskoristili mnogi vozači.

– Za mjesec dana mi izlazi registracija i dotjeram u servis da to riješim prije registracije, da znam odakle krenuti, ali evo ima sreće, sitnica samo, samo stop prekidač, sve ostalo u redu, kaže Ilija Puškadić iz Osijeka.

Bitno je naglasiti da preventivni pregled ne zamjenjuje redovni tehnički pregled.

– Vozači koji pristupe besplatnom tehničkom pregledu, a za njihova vozila se utvrdi da su tehnički neispravna, neće biti sankcionirana nego će ih se savjetovati o načinu otklanjanja tih tehničkih neispravnosti te će ih se upućivati u ovlaštene servise, rekao je Svitlanović.

Cilj je ovakvih preventivno-sigurnosnih akcija smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanje sudionika uzrokovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Komentirajte prvi

New Report

Close