Postoje razne vrste octa koje imaju svoju namjenu pa je korisno znati kako se ispravno i za što koristi koja vrsta. Ocat je prikladno dobio svoje ime od francuskog izraza vin aigre, što znači “kiselo vino”. Dobiva se dodavanjem bakterija u bilo koju vrstu alkohola – vino, jabukovaču, pivo – ili šećere, koji se zatim fermentiraju i pretvaraju u octenu kiselinu. Vrijeme potrebno da ocat fermentira ovisi o tome od čega je napravljen, piše RealSimple.
Svaka vrsta octa ima individualni okus, kao i namjenu. Ocat koji koristite za čišćenje podova vjerojatno nije isti onaj koji koristite za začinjanje salate ili mariniranje piletine. U nastavku pročitajte koje dvije vrste octa nipošto ne biste trebali koristiti za kuhanje.
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Poslovni.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Poslovni.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.Uključite se u raspravu