Osmogodišnjak oduševio aviokompaniju svojom inovacijom

Autor: Poslovni.hr , 22. studeni 2015. u 17:53
Foto: Facebook

Svoju je ideju poslao izvršnom direktoru Delte Richardu Andersenu, a ubrzo je primio odgovor od Johna E. Laughtera, direktora kompanije zaduženog za sigurnost.

Osmogodišnji Benjamin Jensen osmislio je inovativan način kako locirati nestale avione, a njegov će plan u djelo možda provesti aviokompanija Delta Airlines, prenosi Večernji list.

Njegov plan kojeg je osmislio dok je gledao televizijsku emisiju o nestalim avionima uključuje sustav neonskih narančastih balona koji bi, u slučaju da se zrakoplov sruši u more, označavali mjesto nesreće poput plutača.

Svoju je ideju poslao izvršnom direktoru Delte Richardu Andersenu, a  ubrzo je primio odgovor od Johna E. Laughtera, direktora kompanije zaduženog za sigurnost.

Balon bi bio dovoljno lagan da lebdi u zraku, ali bi bio izrađen od pojačane gume kako bi izdržao pritisak, napisao je osmogodišnjak Benjamin u pismu kojeg su roditelji poslali u Deltu. 

Mnogi stručnjaci za zrakoplovstvo razmišljaju o rješenju vrlo sličnom tvome. Svakako ću s njima podijeliti tvoj nacrt, odgovorio je dječaku jedan od direktora Delte te uz odgovor priložio i model aviona.

Komentirajte prvi

New Report

Close