Održivost kako je vide naše mlade ilustratorice uz Nespresso

Autor: Sergej Novosel Vučković , 03. lipanj 2021. u 22:00
Tea Jurišić, Mateja Kovač i Maja Beus /PD

Maja Beus, Tea Jurišić, Mateja Kovač, Maja Milocanovich i Lara Žigić u suradnji s brendom Nespresso otkrile su kako vide održivost, vizualizirajući crtežima upravo tvrdnju Doing is everything!

Do kraja lipnja u Nespresso Boutiqueu u Ilici u Zagrebu, jedinoj takvoj trgovini u Hrvatskoj s kavama globalne kompanije Nestlé, traje izložba ilustracija mladih hrvatskih autorica, nazvana Doing is everything! (Činjenje je sve).

Maja Beus, Tea Jurišić, Mateja Kovač, Maja Milocanovich i Lara Žigić u suradnji s brendom Nespresso otkrile su kako vide održivost, vizualizirajući crtežima upravo tvrdnju Doing is everything, dio Nespressove Recycling inicijative.

Cilj je inicijative da se iskorištene kapsule Nespressa recikliraju i tako spriječe onečišćenje okoliša, ali i da se istrošeni talog prenamijeni u kompost za regeneraciju tla ili biomasu.

“Činimo sve da ništa ne trošimo uzalud, za bolje sutra svih nas i u dobru svrhu. Dio tih težnji je i želja da do kraja godine sve naše kapsule budu izrađene od recikliranog aluminija.

Ta želja je središte inicijative, a čast nam je što u realizaciji sudjeluju i hrvatske ilustratorice”, kaže regionalna direktorica marketinga za brend Nespresso Bojana Guteša.

Kako je priopćeno nakon otvorenja izložbe u Nespressovu butiku, svojim idejama održivosti u kontekstu proizvodnje i što priprema kave znači za njih, ilustratorice su sve nas pozvale na recikliranje kapsula.

“Uz motive kapsula iz kojih rastu nova zrna kave i rada vrijednih farmera na plantažama kave, do stiliziranog prikaza omiljenog rituala ispijanja kave, Doing is everything je dobio i jedinstveni vizualni prikaz s hrvatskim potpisom”, poručuju iz Nespressa.

Komentirajte prvi

New Report

Close