Nutricionisti tvrde: Ovu smrznutu hranu bolje je ne kupovati

Autor: Poslovni.hr , 24. siječanj 2023. u 08:44
Foto: Pixabay

Svanfeldt savjetuje da uvijek provjerite oznaku prehrambenih vrijednosti i pronađe opcije s manje natrija.

“Postoji mnogo sjajnih opcija koje su pune hranjivih tvari i dijetalnih vlakana, uključujući smrznuti kruh od cjelovitih žitarica, povrće i voće. Međutim, postoje i one koje imaju vrlo malo hranjivih tvari, a visok sadržaj natrija, zasićenih masti i dodanog šećera. Trebali bismo težiti da ih jedemo u manjim količinama jer se pokazalo da visok unos ove hrane povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa tipa 2 i pretilosti”, piše Index Fit.

Pizza

Smrznuta pizza je bogata natrijem i zasićenim mastima, a Svanfeldt tvrdi da je, ako se jede u prekomjernim količinama, povezana s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i pretilost.

Peciva

Peciva su idealna za doručak u pokretu, ali su obično bogata zasićenim mastima, koje povećavaju povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti. Sadrže i dodani šećer, koji povećava rizik od dijabetesa tipa 2 i pretilosti.

Hrana koja se prži u dubokom ulju

Iako bi mogla biti ukusna, pržena hrana, posebno ona koja je zamrznuta s dodanim konzervansima, ima visok sadržaj zasićenih masti i natrija.

“Konzumacija velikih količina ove hrane povezana je s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti i pretilosti”, objašnjava Svanfeldt.

Gotova jela

Brza su i praktična, ali gotova jela obično imaju visok sadržaj zasićenih masnoća i natrija.

Kolači

Ponekad žudimo za slatkim, ali bolje se kloniti smrznutih varijanti. Prema nutricionistici, ovakvi proizvodi imaju ograničenu hranjivu vrijednost, a višak kalorija i masti može dovesti do debljanja.

Svanfeldt savjetuje da uvijek provjerite oznaku prehrambenih vrijednosti i pronađe opcije s manje natrija, dodanog šećera i zasićenih masnoća, prenosi N1.

Komentirajte prvi

New Report

Close