Nestlé lansirao digitalnu kuharicu za koju su recepti dolazili iz cijele Hrvatske

Autor: Marta Duić , 25. lipanj 2021. u 12:55
Foto: Nestlé

Kuharica sadrži 40 jednostavnih recepata za svaki dan, u čijoj pripremi mogu sudjelovati i djeca

Nestlé je lansirao prvu digitalnu kuharicu Vrtim Zdravi Film, nastalu u suradnji s roditeljima, profesorima i osnovnoškolcima. Stvaranju jedinstvene kuharice pridružile su se i televizijska voditeljica Nevena Rendeli Vejzović, gastro blogerice Željka Macan i Tanja Pastuović Klaić te chefica Nastasja Chiara Petrić. Recepti su pristigli iz svih krajeva Hrvatske, a većina ih se priprema u trideset minuta. Kako ističu iz Nestléa, kuharica je to koja je riznica ideja za uravnotežene obroke, ali i inspiracija i poticaj da se svi članovi obitelji uključe u kuhanje i zajedničko blagovanje.

U setu od 40 recepata, nalaze se i pregledne nutritivne tablice za svaki recept. Tako će roditelji odmah znati koliko obroci imaju energije, ugljikohidrata, masti i proteina, a snalaženje je jednostavno jer su navedeni vrijeme pripreme te broj obroka pojedinog jela, a većina sastojaka je lako dostupna. Naznačene su i dobrobiti odabranih jela – poput sadržaja vlakana, folata, proteina, vitamina C, K i beta-karotena, što su svakom roditelju važni i korisni podaci.

Kako ističu iz ove prehrambene kompanije, cilj prvog izdanja digitalne kuharice Vrtim Zdravi Film je pomoći roditeljima da na jednostavan način, zajedno s djecom pripreme obroke za cijeli tjedan. Jedan od najučinkovitijih načina kako uvesti novu hranu i namirnice u svakodnevnu rutinu djece upravo je zajedničko kuhanje – znanstveno je dokazano da su djeca koja kuhaju s roditeljima otvorenija za isprobavanje novih okusa i spremnija na usvajanje zdravijih životnih navika koje će ih pratiti i u odrasloj dobi.

Koraljka Novina Brkić, regionalna nutricionistica kompanije Nestlé ističe kako je ove godine projekt VZF udružio je snage s javnozdravstvenim programom PETICA- igrom do zdravlja te zajedno educiraju osnovnoškolce o važnosti pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti. Inače, projekt Vrtim Zdravi Film provodi Hrvatski školski sportski savez, a tijekom desetljeća postojanja, obuhvatio je više od 67.000 učenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close