Ne propustite veliku završnicu devete A1 Adria League koja donosi najuzbudljivije gejming mečeve do sad

Autor: Objava za medije , 14. lipanj 2022. u 10:31
Foto: A1

Dodatna motivacija igračima na putu do vrha svakako je i ukupni nagradni fond od čak 200.000 kuna namijenjen ovogodišnjim pobjednicima A1 Hrvatska gejming natjecanja

Vrhunski profesionalci u esportu spremni su za još jedan izbor najboljeg među njima jer kreće finale devete sezone prestižnog natjecanja A1 Adria League. Naime, A1 Hrvatska, regionalni lider u esportu, zaljubljenicima u gejmanje i esport donosi veliku završnicu s najuzbudljivijim ogledima do sada. Finale je ujedno dio gejming festivala Reboot Online Games Week powered by A1 koji se ove godine streama iz Osijeka.

Tko su najbolji regionalni Brawl Stars gejmeri saznat ćemo već prvi dan natjecanja, 15. lipnja. I ove godine pobjednici će braniti boje A1 Adria Lige na Clash of Leagues, međunarodnom natjecanju u Brawl Starsu u Salzburgu krajem lipnja. Pobjednike finalnih mečeva u preostale dvije video igre, FIFA 22 i Counter Strike: Global Offensiveu, saznat ćemo 17., odnosno 19. lipnja.

Kao i prethodne dvije godine obilježene pandemijskim uvjetima, ljubitelji A1 Adria League pratit će razvoj napete situacije u igraćim arenama na digitalnim kanalima Trovo, Twitch, YouTube i Facebook, na kojima će se streamati sraz najjačih gejmerskih titana.

Dodatna motivacija igračima na putu do vrha svakako je i ukupni nagradni fond od čak 200.000 kuna namijenjen ovogodišnjim pobjednicima A1 Hrvatska gejming natjecanja. Osim majstorskih poteza, do nagrada vodit će ih i gigabitne A1 optička i 5G mreža s niskom latencijom za najbolje gejming iskustvo.

U održavanju zdravog i uspješnog gejmerskog ekosustava svakako će pomoći i odgovornost svih sudionika A1 Adria Lige koje je organizator A1 Hrvatska pozvao na fair-playa, uzajamno poštovanje i nultu toleranciju govora mržnje, diskriminacije ili drugog oblika toksičnog online ponašanja.

„Uz brojne prednosti, igrači su izloženi i opasnostima u online svijetu. Zato smo kvalifikacije za devetu sezonu A1 Adria Lige otvorili s panel raspravom na temu odgovornog gejmanja. Sigurnost na internetu primarna je tema svih aktivnosti koje A1 Hrvatska pokreće kao regionalni lider u svijetu esporta pa tako ni sama A1 Adria League nije iznimka“, istaknula je Iva Ančić, rukovoditeljica odjela za brend i marketinške komunikacije u A1 Hrvatska.

Iz A1 Hrvatska ujedno podsjećaju kako je i ravnopravnost spolova na mreži također u fokusu njihovih aktivnosti. Naime, isticanjem primjera uspješnih žena u esportu i tehnološkoj industriji, žele potaknuti djevojke na školovanje i razvoj karijera u tom svijetu te ujedno i doprinijeti rušenju stereotipa o tehnologiji kao primarno muškom sektoru interesa i karijernog razvoja.

Također, kao i svake godine do sad, A1 Hrvatska brine i o onima kojima je pomoć najpotrebnija. U sklopu finala devete sezone, A1 Adria League je u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu pokrenula humanitarnu akciju za nabavu uređaja koji će pomoći slijepom jedanaestogodišnjem dječaku Luki da neometano prati redovnu nastavu i koristi uređaje poput računala ili mobilnih telefona. Ako i sami želite sudjelovati u ovoj akciji, više informacija o načinima provedbe uplate možete pronaći na mrežnoj stranici Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Dodatna vijest za sve fanove dobro poznatog gejmera PVT Molea jest da će upravo on uživo komentirati finalni online sukob igre FIFA22 i to iz pop-up studija u Osijeku. Naime, završnice lige održavaju se istovremeno s osječkim Pannonian Challengeom, pa će A1 Hrvatska ove godine svim zaljubljenicima u ekstremne sportove omogućiti posjetu putujuće gejming postaje A1 Adria League za gejmerske doživljaje iz prve ruke. Na raspolaganju su im mobilni telefoni, Playstation konzole i računala s nekim od najpopularnijih svjetskih igara koje mogu isprobati uz praćenje natjecanja ekstremnih sportaša u kategorijama inline, skate, BMX i romobil. Jedanaestogodišnja partnerska suradnja A1 Hrvatska i organizatora Pannonian Challenga, tako će u lipnju 2022. dobiti još jednu nadogradnju za najbolje iskustvo zabave.

Oni koji ipak neće biti u mogućnosti posjetiti Osijek, sve događaje mogu pratiti online, a na A1 Hrvatska You Tube kanalu mogu pronaći i podcast sadržaje A1 #GamingEdu i A1 #GOAT. Serijali nastali u suradnji s gejmerima i drugim stručnjacima namijenjeni su početnicima koji se žele educirati o gejming svijetu, ali i onim naprednim koji žele biti u korak s posljednjim gejming novostima ili trikovima.

New Report

Close