‘Najljepša priča ljeta’ pokreće mlade, nagodinu ulazi u završnicu

Autor: Lucija Špiljak , 16. rujan 2021. u 22:00
Domagoj Jakopović Ribafish; ovoga srpnja u projektu je sudjelovalo 2500 djece i roditelja/PD

Projektom #RokOtok gastrobloger Ribafish plivanjem spaja naseljene otoke.

Spajanjem 17 nastanjenih hrvatskih otoka središnjeg dijela Dalmacije, prešavši put od više od 50 kilometara od 3. do 27. srpnja, Domagoj Jakopović, poznatiji pod gastroblogerskim nadimkom Ribafish, zaključio je ovogodišnju etapu svog projekta #RokOtok koji nosi titulu najljepše ljetne priče 2019.

Ovogodišnja je etapa, duga 25 dana, počela u Brodarici kraj Šibenika, a završila u mjestu Preko na Ugljanu, tijekom koje je Ribafish posjetio otoke: Krapanj, Zlarin, Prvić, Kaprije, Žirje, Murter, Vrgadu, Pašman, Ugljan, Ošljak, Rivanj, Sestrunj, Zverinac, Iži, Ravu, Dugi Otok i Kornat.

Osim plivačkog, veliki dio #RokOtok projekta čini i edukativni sadržaj. Kako su naveli na predstavljanju ovogodišnjih rezultata, održana su interaktivna predavanja i radionice za više od 2500 djece i njihovih roditelja, podijeljeno je više od 1500 poklona, provelo se više od 30 sati s djecom u sklopu organiziranih potraga za ‘blagom’, utrošilo se više od 15 sati na čišćenje plaža, postavilo se 16 geocacheova te se uklonilo više od 100 kilograma otpada s hrvatskih plaža.

“Divno iskustvo, savršeni dojmovi i obećanje da sljedećeg srpnja s otoka Vira nastavljamo s putovanjem i osvajanjem posljednjeg, 50. naseljenog otoka na Jadranu”, rekao je Ribafish.

Projektu se pridružio i vaterpolist Dubravko Šimenc, istaknuvši da je RokOtok u tri godine prerastao u projekt koji pokreće mlade na akciju te im usađuje vrijednosti koje se od novih generacija očekuju.

Podsjetimo, Ribafish je projekt #RokOtok pokrenuo 2019. u spomen na svog prerano preminulog sina Roka koji je s ocem želio posjetiti svih 50 naših nastanjenih otoka. Ribafish je ove godine nastavio plivati od otoka do otoka i na njima održava predavanja, radionice i zabavne sadržaje za sve uzraste s ciljem podizanja svijesti o problemu provođenja previše vremena pred ekranima i mobitelima, čemu je danas izložen veliki broj ljudi, pogotovo mladih.

Projekt je, osim titule najljepše priče ljeta 2019., dobio i nagradu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za doprinos u promicanju pomorske kulture.

Sa svakom godinom raste i broj ljudi koji se pridružuju projektu, među njima su brojni sportaši i poznate osobe, ali i organizacije, kompanije i udruge.

Komentirajte prvi

New Report

Close