Glasajte za najbolje seosko domaćinstvo i osvojite bijeg od užurbane svakodnevice

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2014. u 11:45
Fotografija: Finalisti Gastrofej 2014.

Poslovni dnevnik nagrađuje svoje čitatelje koji će nam pomoći u odabiru pobjednika.

Nakon prve faze natječaja Gastrofej 2014. u kojem biramo najbolje seosko domaćinstvo, Poslovni dnevnik nagrađuje svoje čitatelje koji će nam pomoći u odabiru pobjednika. Pod generalnim pokroviteljstvom PBZ- card  i partnera projekta Volkswagen Hrvatska i Vina Belje cilj Gastrofeja 2014. je bio pronaći domaćinstvo koje nudi mogućnost održavanja svakodnevnih, ali i višednevnih okupljanja poslovnih ljudi, organiziranih team buildinga, smještaj i opuštenu atmosferu uz bogatu, autohtonu gastronomsku ponudu.  

Sada trebamo vašu pomoć kako bi od 8 finalista izabrali najbolje seosko domaćinstvo. Glasanje za najbolje domaćinstvo trajat će od 6.10.2014. -20.11.2014. Od čitatelja očekujemo da nam u kratkom opisu obrazlože zašto je baš domaćinstvo za koje glasaju najbolje i po čemu. Najoriginalnije i najbolje odgovore nagradit ćemo ručkom/večerom ili vikendom za dvoje u pobjedničkom seoskom domaćinstvu.

Glasanje za završeno!

Ovo gastronomsko nadmetanje na koje se prijavilo 51 seosko domaćinstvo iz cijele Hrvatske pokazalo je kako je moguće pronaći ugostiteljski i ruralni ambijent koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. Sva prijavljena domaćinstva predstavljena su kratkim člankom i fotografijama objavljenim na portalu Poslovni.hr i u tiskanom izdanju u rubrici After 5 od 15.3-31.8. kada je prva faza natječaja završila.

U sljedećih mjesec dana stručni žiri koji čine predsjednik g.Veljko Barbieri, predstavnik PBZ carda i predstavnik Poslovnog dnevnika i imao je težak zadatak između 51 prijavljenog odabrati 8 finalista. Odluka je donesena i u nastavku donosimo finaliste:

Seosko gospodarstvo Ivica i Marica

Agroturizam Jadruhi

Seoski turizam Kezele

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kolarić

Seosko imanje Lojzekova Hiža

Seoski turizam Pirak

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Skelin

Seosko imanje Zlatni Klas Otranovec

U nastavku vam donosimo kratak opis 8 finalista natječaja Gastrofej 2014.

Seosko gospodarstvo Ivica i Marica

Mala tročlana obitelj iz Osijeka zasitila se užurbanog životnog ritma i pronašla svoj mir u idiličnom Karancu. Osim usluge smještaja i domaće hrane po izboru, seosko gospodarstvo Ivica i Marica nudi jahanje, vožnju fijakerom, vožnju seljačkim kolima, degustaciju vina, ljenčarenje na ležaljkama, sudjelovanje u radovima u domaćinstvu u svrhu vaše rekreacije, karaoke, tamburašku ili romsku glazba po vašoj želji, organizaciju proslava, organizaciju izleta, organizaciju raznih prezentacija.Smještaj gostiju organiziran je u kući ili u trosobnim i dvosobnim apartmanima. Gostima je na raspolaganju sala kapaciteta za 30-tak gostiju i veća sala sa 50 sjedećih mjesta.Veća sala je idealna  za poslovna, ali i za privatna okupljanja.

Agroturizam Jadruhi

Agroturizam se nalazi u naselju Jadruhi kraj Vižinade, u blizini turističkog središta Poreča kao i srednjovjekovnog Motovuna. Ovdje očekujte ponudu autohtonih i tradicionalnih istarskih jela, spravljenih prema starim receptima, proizvedena u samom agroturizmu Jadruhi. Među najomiljenijima su za Istru prepoznatljivi specijaliteti kao što su: Istarski pršut, pljukanci, njoki, fuži, kao i mesne delicije.Tradicionalni Istarski fuži u kombinaciji s tartufima daju posebnu kombinaciju gurmanskog okusa, upravo tartufi su zaslužni za jedinstvenu aromu. Ovo je jedno od najpopularnijih specijaliteta istarskog podneblja koje morate kušati uz dobru kapljicu vina. Njoki, također autohtono Istarsko jelo, u Jadruhima spremaju na više načina i uz nekoliko priloga. Najčešće se ipak koriste njoki sa šugom od divljači, koje nijednog gurmana ne ostavljaju ravnodušnim.

Seoski turizam Kezele

Seoski turizam Kezele smješten je u Vinogradskoj 6, Šumečani, 10313, Graberje Ivanićko, nalazi se na vrhu brijega s prekrasnim pogledom na Moslavačku goru. Svake subote i nedjelje gostima imanja Kezele nudi se veliki izbor jela serviranih na atraktivnim pečenjarskim tanjurima. Nakon domaćih aperitiva, poslužuju juhu, a glavno jelo i salate gosti sami uzimaju i biraju što i koliko žele (ističemo i velik izbor vegetarijanskih jela). Na kraju objeda serviramo desert. Moslavački stol stalno nadopunjuju njihovi vrijedni kuhari i kuharice koji svojim savjetima gostima olakšavaju izbor jela. Obilazak imanja, degustacija vina, šetnja šumom, nastupi raznih glazbenih sastava samo su dio ponude za poslovne grupe. Na spavanje se može smjestiti do 36 gostiju u etno sobama.Domaćini su za goste pripremili čitav niz dodatnih sadržaja kojima se mogu zabaviti na imanju i u okolici te upoznati i ostale čari boravka na selu.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Kolarić

Malo gospodarstvo Kolarić nalazi se u Hrastju Plešivičkom, Jastrebarsko.Gospodarstvo se bavi vinogradarstvom i vinarstvom tradicijski, posjeduju, kažu, zlatnu plaketu SUNCOKRET RURALNOG TURIZMA REPUBLIKE HRVATSKE kao najbolje gospodarstvo za pripremu hrane i vina. U sklopu ljetnikovca nalaze se dvije sale za razne svečanosti ukupnog kapaciteta 60 osoba. Dvije sobe ukupnog kapaciteta 6 osoba i treća soba (bačva soba) za jednu osobu.Gospodarstvo datira iz davnina,u sklopu gospodarstva se nalazi vinarija od 80.000 litara, vrhunska vina, restoran, te smještaj od 15 soba kategorizacije 4 zvjezdice. Gospodarstvo posjeduje dvorac 500 godina star u kojemu je i drugi restoran obitelji Kolarić – gdje se nude samo specijaliteti kraja i obitelji.

Seosko imanje Lojzekova Hiža

Smještena u zelenoj idili između Marije Bistrice i Gornje Stubice lako ćete doći do “Lojzekove Hiže”.U ugodnom ambijentu našeg restorana pravo je mjesto za vrhunski gastronomski doživljaj. Originalno uređenje u zagorskom stilu daje osjećaj topline i poseban domaći ugođaj. Zaboravljeni, stari recepti „bakinih jela“ ponovo su zaživjeli u kuhinji i na stolovima našeg restorana.Uz dobra jela svakako je potrebno ponuditi i dobar izbor pića. Široka paleta domaćih vina iz obiteljskog podruma, kao i domaće rakije i drugi domaći napitci. Imate i mogućnosti i kupnje naših domaćih specijaliteta poput rakija te tako razveseliti i vaše prijatelje ili poslovne partnere.Tu su i pješačke i biciklističke staze kroz koje će vas domaćini provesti.Ako poželite pak pobliže upoznati čudesan okoliš Hrvatskog zagorja na off road način, domaćini će rado upregnuti svoje 4×4 strojeve i povesti vas u razgledanje prirode te vam priuštiti doživljaj koji zauvijek ostaje u sjećanju. Otkrijete još neotkrivenu stranu Zagorja u našim adrenalinom prepunim off road izletima u prekrasnoj prirodi. Ovakav tip zabave idealan je za team buildinge kao i za izlete s prijateljima.

Seoski turizam Pirak

Svaki kutak starog čardaka u Svetom Vidu u Čazmi oživljavaju dahom starine mnogobrojni predmeti u kućanstvu izrađeni vrijednim rukama predaka. I mirisi su nenadmašni: pravi domaći što dolaze iz lonca, ražnja, kotla, pećnice, vinograda ili obližnje šume. Mijenjaju se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godišnjeg doba u godišnje doba – sve po prirodnom redu i zakonima – što se uzgoji u vrtu i dvorištu ili dozre u prirodi – to popunjava jelovnik.  Zmajevo gnijezdo u svojem starom čardaku omogućava vam atmosferu moslavačke tradicijske kuće i sobe u kojoj ćete osjetiti dah prošlih vremena, ali i zadovoljiti sve suvremene potrebe. Uz sobe uređene u etno stilu, nudimo tri prostora za vaše veselice ukupnog kapaciteta 130 mjesta ljeti i 80 mjesta zimi. Idealno za bijeg od svakodnevice s vašom obitelji ili za organizaciju team buildinga vaše tvrtke na kojima ćete otkriti sve čari i ljepote prirode.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Skelin

Seosko gospodarstvo smješteno je na Miljevačkim ravnima u mjestu Drinovci, na samo tri kilometra od Nacionalnog Parka Krka te 25 kilometara od Šibenika i raspolaže sa 60 smještajnih jedinica, koje su podijeljen je u tri luksuzno opremljene kuće, dva bazena, sportskim sadržajem, restoranom te vlastitom pršutanom i vinarijom čiji će proizvodi zagolicati Vaše nepce i osjetila.Za osobe avanturističkog te istraživačkog  duha na raspolaganju Vam stoji korištenje atv/quad vozila, paintball tereni te organizirani izleti u turistička središta Dalmacija te Bosne i Hercegovine.Spoj tradicije, moderne gradnje te luksuza popraćeno specijalitetima poput pršuta i vina napravljenim na samome gospodarstvu pružit će Vama našim dragim gostima, jedinstveni doživljaj te neponovljivo iskustvo odmora.

Seosko imanje Zlatni Klas Otranovec

Zlatni Klas Otrovanec” je seosko imanje u Pitomači s restoranom čija ponuda je okrenuta obiteljima koje će u njemu i njegovom okruženju pronaći izlazak iz svakodnevice i poslovnim ljudima umornim od stereotipnih ručkova.Osim uobičajene ponude gotovo svakog restorana ovdje može okusiti “kuhinja naših predaka” čime su gosti posebno zadovoljni. Restoran svojom ponudom daje prednost zdravoj domaćoj i vegetarijanskoj prehrani. U okruženju idiličnog seoskog dvorišta domaćini će ih upoznati i sa starim zanatima i običajima poput mljevenja žita na ručnom žrvnju, tkanjem na tkalačkom stanu, pečenjem kruha u staroj krušnoj peći, potkivanjem konja u starinskoj kovačnici.
Djeca će se zabavljati igrama kojima su se igrali njihovi djedovi i bake dok su i sami  bili  djeca. U dvorištu djecu očekuje kućica na drvetu, starinski auto, ljuljačke, stolni tenis, prostrana livada i veliki voćnjak za igru i trčanje, te romantično jezerce – ribnjak. Desetak rasnih konja pruža im užitak vožnje u kočiji i škole jahanja. Imanje je ograđeno i potpuno sigurno za bezbrižan boravak i zabavu. Za odrasle se nude izleti u sličnom aranžmanu pri čemu  mogu uživati u vožnji kočijom ili jahanju po stazama imanja, kroz voćnjake  i uz ribnjak, drevnom rimskom cestom kroz polja, po bilogorskim brežuljcima i njihovim vinogradima do jedne malene  podravske  kleti.

Sada je na čitateljima da nam pomognu donijeti odluku koje domaćinstvo će uzeti titulu najboljeg.

 

var rjb7uj01f3kwfk;(function(d, t) {
var s = d.createElement(t), options = {
‘userName’:’24sata’,
‘formHash’:’rjb7uj01f3kwfk’,
‘autoResize’:true,
‘height’:’1484′,
‘async’:true,
‘host’:’wufoo.com’,
‘header’:’show’,
‘ssl’:true};
s.src = (‘https:’ == d.location.protocol ? ‘https://’ : ‘http://’) + ‘www.wufoo.com/scripts/embed/form.js’;
s.onload = s.onreadystatechange = function() {
var rs = this.readyState; if (rs) if (rs != ‘complete’) if (rs != ‘loaded’) return;
try { rjb7uj01f3kwfk = new WufooForm();rjb7uj01f3kwfk.initialize(options);rjb7uj01f3kwfk.display(); } catch (e) {}};
var scr = d.getElementsByTagName(t)[0], par = scr.parentNode; par.insertBefore(s, scr);
})(document, ‘script’);

Komentirajte prvi

New Report

Close