Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Moderni ugostitelji u romantičnom ambijentu

Autor: Darija Vranešić Bender
22. siječanj 2009. u 22:00
Podijeli članak —

Peperoncino je promijenio vlasnika i sad se zove Trilogija – vino&kuhinja

Jedna od romantičnijih lokacija u gradu, prostor u kojem je bio smješten “wine & food”-bar Peperoncino, promijenila je voditelje i ime u Trilogija – vino & kuhinja. U neposrednoj blizini Kamenitih vrata, na Gornjem gradu, ovo je mjesto kao stvoreno za intimno uživanje u finim zalogajima i biranim vinima.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Trilogija je zadržala ponešto od konceptualnog pristupa Peperoncina i nudi velik izbor vina na čaše, ukusne male zalogaje i nekoliko konkretnijih jela. Ponudu uvelike određuje dostupnost sezonskih namirnica s tržnice Dolac koju dvojac Bukljaš-Misirača, voditelji restorana, svakodnevno pohodi. Ovi smjeli moderni ugostitelji na svojim web stranicama kažu “da fusion neizostavno nije kako gablec pretvoriti u marendu i na tome zaraditi”. Svoju Trilogiju uspoređuju s cvjećarnicom grupe TNT, međutim, ne prodaje se cvijeće. Kuhinju ne definiraju kao visoku gastronomiju, nego mješavinu iskustva i mašte. Ipak, već sam pogled na predjela poput crespella s dimljenim lososom, kravljim sirom i rukolom ili grill sira škripavca na krevetiću od raženog tosta pomazanog kremom od bijelog tartufa i vrganja ne zvuči nimalo prizemno ili kao nešto čime bi se gostili članovi grupe TNT. U ponudi je nekoliko salata, juha i sendviča te izvrstan izbor sireva koji mogu poslužiti kao brzi “snack” uz čašu vina, a moguće je prigristi i nešto konkretnije. Kao glavna jela nudi se nekoliko vrsta rižota, tjestenina te ribljih i mesnih odrezaka sljubljenih s biranim maštovitim prilozima poput shii-take gljiva u krem cognac sosu. Ponudu jela prati stotinjak vinskih naslova iz različitih krajeva svijeta. Na čaše se toči solidan broj respektabilnih vina po sasvim realnim cijena. Vjerujemo da će pokušaj revitalizacije gornjogradske restoranske scene koji je podržao i Dino Galvagno sa svojim nedavno otvorenim “Prascem” u prostoru bivšeg Fran’s reefa, imati uspješniju priču nego njihovi prethodnici. Držimo im palčeve!

Jedna od romantičnijih lokacija u gradu, prostor u kojem je bio smješten “wine & food”-bar Peperoncino, promijenila je voditelje i ime u Trilogija – vino & kuhinja. U neposrednoj blizini Kamenitih vrata, na Gornjem gradu, ovo je mjesto kao stvoreno za intimno uživanje u finim zalogajima i biranim vinima.

Trilogija je zadržala ponešto od konceptualnog pristupa Peperoncina i nudi velik izbor vina na čaše, ukusne male zalogaje i nekoliko konkretnijih jela. Ponudu uvelike određuje dostupnost sezonskih namirnica s tržnice Dolac koju dvojac Bukljaš-Misirača, voditelji restorana, svakodnevno pohodi. Ovi smjeli moderni ugostitelji na svojim web stranicama kažu “da fusion neizostavno nije kako gablec pretvoriti u marendu i na tome zaraditi”. Svoju Trilogiju uspoređuju s cvjećarnicom grupe TNT, međutim, ne prodaje se cvijeće. Kuhinju ne definiraju kao visoku gastronomiju, nego mješavinu iskustva i mašte. Ipak, već sam pogled na predjela poput crespella s dimljenim lososom, kravljim sirom i rukolom ili grill sira škripavca na krevetiću od raženog tosta pomazanog kremom od bijelog tartufa i vrganja ne zvuči nimalo prizemno ili kao nešto čime bi se gostili članovi grupe TNT. U ponudi je nekoliko salata, juha i sendviča te izvrstan izbor sireva koji mogu poslužiti kao brzi “snack” uz čašu vina, a moguće je prigristi i nešto konkretnije. Kao glavna jela nudi se nekoliko vrsta rižota, tjestenina te ribljih i mesnih odrezaka sljubljenih s biranim maštovitim prilozima poput shii-take gljiva u krem cognac sosu. Ponudu jela prati stotinjak vinskih naslova iz različitih krajeva svijeta. Na čaše se toči solidan broj respektabilnih vina po sasvim realnim cijena. Vjerujemo da će pokušaj revitalizacije gornjogradske restoranske scene koji je podržao i Dino Galvagno sa svojim nedavno otvorenim “Prascem” u prostoru bivšeg Fran’s reefa, imati uspješniju priču nego njihovi prethodnici. Držimo im palčeve!

Trilogija

Opći dojam: intimno i ugodno mjesto s odličnom hranom i dobrom ponudom vina
Adresa: Kamenita 5, Zagreb
Telefon: 01/4851-394
Radno vrijeme: od 11 do 24 h; petkom i subotom od 11 do 01.00 h
Kapacitet: 40 osoba
Specijaliziran za: male fine zalogaje i vina

Autor: Darija Vranešić Bender
22. siječanj 2009. u 22:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close