Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Mlada direktorica marketinga doma napravila piletinu kao iz KFC-a, sada njen recept svi žele

Autor: Poslovni.hr
25. travanj 2020. u 15:21
Podijeli članak —
Foto: IPA/PIXSELL

Mlada direktorica marketinga u jednoj banci, Ernestina Agyei (30) iz Londona, otkrila je na društvenim mrežama kako sama miješa brašno i začine za pileće batke koje potom prži u ulju, kako bi kod kuće spravila obrok sličan onome iz KFC-a dok je većina zalogajnica tog poznatog lanca zatvorena uslijed pandemije.

Nakon što je objavila svoj recept, iz KFC-a su ga pohvalili, ocijenivši ga čistom devetkom u rasponu do 10.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Poznati lanac ocjenjuje svoje kupce koji pokušavaju ‘kopirati’ njihova jela kod kuće, no strogo čuvaju tajnu 11 biljaka i začina koji se koriste u pripremi hrane u njihovim restoranima, za razliku od nekih drugih sličnih lanaca brze hrane, pišu 24sata.

Nakon što je objavila svoj recept, iz KFC-a su ga pohvalili, ocijenivši ga čistom devetkom u rasponu do 10.

Poznati lanac ocjenjuje svoje kupce koji pokušavaju ‘kopirati’ njihova jela kod kuće, no strogo čuvaju tajnu 11 biljaka i začina koji se koriste u pripremi hrane u njihovim restoranima, za razliku od nekih drugih sličnih lanaca brze hrane, pišu 24sata.

Ernestina je objavila i detaljni vodič za pripremu pilećih bataka kod kuće:

Pomiješajte 1 šalicu brašna s jednom žlicom sljedeće mješavine:  morska sol, timijan, origano, češnjakova u prahu, mljeveni đumbir, crni papar, luk u prahu, mješavina crnog papra, crvene paprike i češnjaka te dvije žlice mljevene paprike. Zatim dodajte jednu žlicu aromata (mješavina začina koji se proizvode u Švicarskoj), malo zdrobljenog chilija i sve ostavite na stranu.

Pomiješajte šalicu brašna s pola šalice zobenog mlijeka. Dodajte jedno jaje, pospite solju, paprom i dobro promiješajte. Dodajte pola naribanog muškatnog oraščića.

Piletinu uvaljajte u začine koje ste pripremili. Pospite ju običnim brašnom. Potom ju uvaljajte u tijesto i malo ocijedite. Potom opet uvaljajte u brašno i istresite višak, pa pržite u dubokom vrućem ulju oko 15 minuta.

Autor: Poslovni.hr
25. travanj 2020. u 15:21
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close