Luksuzni hoteli u kojima odsjedaju slavni i bogati

Autor: Ozren Podnar (VLM) , 31. kolovoz 2012. u 22:00

Imate li sreće odsjedati u hotelima dovoljno dobrim za bogataše s neograničenim resursom ili se barem prošatati njihovim glamuroznim predvorjem, predstavljamo neke s popisa najluksuznijih u svijetu

Neki ljudi promatraju vlakove, neki kitove, a neki uživaju u prizorima slavnih. “Celebrity spotting” standardna je razbibriga stanovnika Los Angelesa, Londona, Rima ili Pariza, koji su već zasićeni pojavama dobitnika Oscara ili Grammyja. I vi se možete pohvaliti prestižnim “ulovom” ako vas put navede u neku od metropola estrade, biznisa ili sporta. Ima slavnih koji se rijetko spuštaju među običan svijet, no neki su stalno u pokretu pa ne mogu izmaknuti pogledima znatiželjnika. Jedna od posljednjih je sveprisutna Victoria Beckham, koju ni četvero djece ne sputava u pohodima na dućane visoke mode. Tako se mnogi Rimljani i posjetitelji Vječnoga Grada kunu da su je prepoznali skrivenu iza prevelikih sunčanih naočala na izlasku iz luksuznih trgovina u blizini hotela Hassler.

Portali travelandleisure.com, hotel.com, trivago.com i gayot.com izradili su vodiče za turiste koji se na proputovanju svijetom nadaju susresti sa celebrityjima. Bilo da imate sreće odsjesti u hotele dovoljno dobre za bogataše s neograničenim resursima ili imate vremena nenametljivo se šetuckati ispred takvog zdanja povremeno zagledajući u ljude koji ulaze ili izlaze iz limuzina, i vama bi ovaj vodič mogao poslužiti. A što vam je činiti u malo vjerojatnom slučaju da se susretnete licem u lice s glazbenom legendom ili filmskom superzvijezdom? Recimo, ako je njezinu tjelohranitelju na trenutak popustila pažnja ili se odšetala sama kao Julija Roberts Notting Hillom u “Ja u ljubav vjerujem”? Tipične reakcije obožavatelja variraju od zapanjenosti s razrogačenim očima i razjapljenim čeljustima do glumljenja potpune ravnodušnosti da se dotična zvijezda ne bi umislila. Između dvije krajnosti neki biraju suzdržan i ozbiljan pozdrav kao da su sreli kvartovskog policajca ili usputni kompliment na “sjajnom tumačenju uloge…” ili “nenadmašnoj izvedbi skladbe…”. Štogod rekli i kakvu god grimasu napravili, vrlo važno – celebrity u pitanju ionako će vas zaboraviti i prije nego što ste mu se uklonili iz vidokruga.

Chateau Marmont u Los Angelesu mamac je za slavne i bogate kroz svoju dugu povijest


Hotel W (Barcelona – Španjolska)
Elitni hotel W u jednom od najglamuroznijih svjetskih gradova smješten je kraj obale u golemoj zgradi oblikovanoj poput jedra. Gosti iz visokog društva odsjedaju u 473 sobe i apartmana raspoređenih na 26 katova. Gornji je kat svake večeri poprište koktela i plesnjaka, a među posjetiteljima često je moguće zateći latino glumicu Evu Mendes i kolumbijsku pjevačicu Shakiru. Ljepojka zanosna struka u Barceloni je gotovo kod kuće otkad je u vezi s famoznim nogometašem Gerardom Piqueom. Njegovi kolege iz FC Barcelone također često navraćaju u hotelske barove i pri susretu s navijačima obično su susretljiviji od glumačkih ili glazbenih zvijezda.

Hotel Hassler (Rim – Italija)
Ugostiteljski objekt koji se uzdiže iznad Španjolskih stuba sadrži 95 otmjenih soba i apartmana ukrašenih skupocjenim lusterima, ogledalima, antiknim namještajem i plemenitim metalima. Ovaj hotel velike tradicije ponosi se ugošćavanjem španjolskoga kralja Juana Carlosa, monegaškoga kneza Raniera i dive Audrey Hepburn. U današnje vrijeme u njemu odsjeda holivudski moćnik Tom Cruise, a popis gostiju uključuje i Madonnu, Cameron Diaz, Jennifer Aniston i Georgea Clooneya.

U dizeldorfskom InterContinentalu odjedali su Madonna, Nick Nolte


Hotel De Crillon (Pariz – Francuska)
Hotel De Crillon luksuzna je građevina smještena kod Place de la Concorde u Parizu. U unutrašnjosti hotela prevladava skupi mramor, a na svakom koraku mogu se vidjeti i antikni skupocjeni predmeti, ukrasi, kao i posebno raskošne viseće lampe koje predvorje i 174 sobe obasjavaju zlatnim svjetlom. Najluksuznija prostorija je apartman Berstein-Suite od skromnih 245 m2. Među najpoznatijim gostima hotela su Jennifer Lopez, Madonna, Mariah Carey i dalaj lama, a svojevremeno su ga posjećivale i Jacqueline Onassis i Elisabeth Taylor.

Metropolitan Hotel (London – UK)
Želite li nabasati na zvijezdu zabavne industrije u Londonu, najbolja vam je oklada hotel Metropolitan. Ovo elegantno zdanje pruža pogled na Hyde Park i londonski poslovni centar, a ako vam se posreći, možda vam se ukažu i druge znamenitosti: Jude Law, Tom Hanks, Johnny Depp ili Madonna. Ključne društvene prostorije hotela su restoran Nob i bar Met, u koji pristup imaju samo gosti hotela.

Pariški De Crillon ugostio je dalaj lamu, a svojevremeno i Jacqueline Onasis i Elisabeth Taylor


Hotel St Martins Lane (London – UK)
Hotel St Martins Lane trendovski je dizajnirani hotel smješten u Covent Gardenu. Goste ovog hotela luksuz prati od samog ulaza gdje ih dočekuju zadivljujuća staklena vrata. Iza njih se nalazi foaje s intimnim separeima u kojima se možete zavaliti u udobne velike jastuke, a zidovi su majstorski osvijetljeni toplim ambijentalnim svjetlom. Čak je i Paris Hilton ovom hotelu s pet zvjezdica dala prednost pred vlastitim dok je boravila u Londonu. Budući da se hotel St. Martins Lane nalazi u blizini poznatih londonskih kazališta i opera, mnoge zvijezde poput Kylie Minogue, Boya Georgea i spajsice Mel C. u njemu odlaze na večere ili ga odabiru za vlastite svečane prijeme.

Hotel Das Triest (Beč – Austrija)
Smješten blizu bečkoga Karlsplatza, Das Triest ima zanimljivu povijest. Ono što je danas popularno stjecište slavnih u austrijskoj prijestolnici prije tri je stoljeća bila postaja za poštanske kočije. Kao jedan od koncertnih centara u ovom dijelu Europe, Beč privlači mnoge glazbenike, a oni gravitiraju Das Triesteu. Tako su u njemu između ostalih boravili Lady Gaga, Robbie Williams, Seal s bivšom suprugom Heidi Klum te zlosretne Whitney Houston i Amy Winehouse.

Rimski Hassler ponosi se ugošćivanjem španjolskoga kralja Juana Carlosa, monegaškoga kneza Raniera, a nedavno je u njemu odsjela i glumica Brooke Shields


Shlosshotel im Grunwald (Berlin – Njemačka)
Shlosshotel, veliki luksuzni hotel u Berlinu, bivše je odmaralište dr. Waltera von Pannvitza, povjerljivog pomoćnika njemačkog cara Wilhelma. Sagrađen je početkom 20. stoljeća, a njegova elegancija savršeno je sačuvana. Za nogometnoga svjetskog prvenstva 2006. u hotelu je bila smještena njemačka reprezentacija. Ovaj hotel izabrala je i Janet Jackson za promociju nedavnog albuma, a hotel su posjetili i Demi Moore i njezin bivši suprug Ashton Kutcher.

InterContinental Hotel (Düsseldorf – Njemačka)
U dizeldorfskom hotelu InterContinental odsjedao je Justin Bieber tijekom gostovanja u njemačkom šou za slavne “Wetten dass…?”. U njemu su još odsjedali i Madonna i glumac Nick Nolte. Riječ je o hotelu sa 286 luksuzno opremljenih soba i apartmana s fino izrađenim namještajem od tamnog drva.

U pauzama snimanja popularne serije 'Seks i grad' u popularni Soho Grand Hotel na kavu je navraćala glavna protagonistica Sarah Jessica Parker


Chateau Marmont (Los Angeles – SAD)
Ova je građevina na Sunset Boulevardu mamac za slavne i bogate od 1927. U stara vremena u njega je navraćao spisatelj i autor “Velikog Gatsbyja” F. Scott Fitzgerald, a novije generacije turista tamo su se susretale s režiserima Timom Burtonom i Sofijom Coppolom, glazbenikom Justinom Timberlakeom i glumicama Jessicom Biel i Kirsten Dunst. Najveća vjerojatnost uočavanja celebrityja postoji prilikom ispijanja koktela u Baru Marmont.

Soho Grand Hotel (New York – SAD)
New York, kao ključno estradno-poslovno čvorište, obiluje hotelima namijenjenima privilegiranoj kasti. Soho Grand Hotel uzdiže se na Manhattanu pa je logično da u njega na kavu navraća i mještanka Sarah Jessica Parker, čija se najčuvenija uloga u “Seks i gradu” slučajno odvija u istom kvartu. Među mnogim zapaženim gostima našli su se veliki glumac Kevin Spacey, manekenka Heidi Klum i problematična Lindsay Lohan.

Geejam Hotel (Port Antonio – Jamaica)
Što bi mogao biti snažniji magnet za bogate i slavne od trendovskog hotela usred Kariba? Podignut usred bujne vegetacije kraj Port Antonija, ovaj raskošni hotel privlači najzahtjevnije goste, od glazbenih ikona Gwen Stefani i Bjork do glumačke legende Sharon Stone. Osim neodoljive prirode i klime hotel klijenteli nudi i plažu zatvorenu za javnost te mobitel na korištenje tokom cijelog boravka.

Elitni hotel W u Barceloni mjesto je gdje se često mogu susresti poznati nogometaši

Komentirajte prvi

New Report

Close