Ljubavna priča filmova i okusa

Autor: Marta Duić , 08. rujan 2016. u 22:00
Arhivska fotografija: Tomislav Miletić / Pixsell

U Zagrebu 20 izlagača.

U centru Zagreba osvanule su gastro kućice u kojima će se posjetiteljima do 17. rujna nuditi brojne delicije, a kako ih spravljaju najbolji hrvatski chefovi moći će se pratiti na velikom platnu.
Dio je to ponude drugog izdanja Food Film Festivala u glavnome gradu na kojem će se predstaviti više od 20 izlagača – restoratera, chefova, vinara, slastičara…

Chefovi na velikom platnu

Sve će biti začinjeno projekcijama filmove o hrani uz koje će posjetitelji moći i kušati jela iz tih filmova.
“Dobra posjeta prvog festivala prošle godine bio je motiv da se ove godine još više potrudimo u organizaciji festivala koji povezuje dvije velike umjetnosti, kulinarsku i filmsku, a poznato je i da se filmovi i hrana odličnu nadopunjavaju te i ne čudi što je snimljeno jako puno filmova, i igranih i dokumentarnih, u kojima su hrana i piće/vino u glavnim ulogama”, najavili su organizatori Food Film Festivala.

Slasni filmovi

A popis 20 najboljih filmova vezanih za gastronomiju počinje filmom Paklena Kuhinja iz 2015., a slijede Pogrešna dostava iz 2013. te filmom tranputica iz 2004. Tu su i Jiro Dreams of Sushi iz 2011., The Big night iz 1996. te Indijski začin na francuski način iz 2014., kao i Čokolada iz 2000. te Mostly Martha iz 2001.
“Gotovo svi su zabilježili vrlo visoke postotke gledanosti, a u njima glume mnogi vodeći glumci sadašnjice”, kažu organizatori .

Komentirajte prvi

New Report

Close