Kultna serija Bolji život 5. studenog vraća se na ekrane

Autor: Agencija VLM , 23. listopad 2012. u 16:55
Ilustracija

Glava obitelji zvan Giga radi u tvrtki koja pamti i bolje dane, njegova supruga Emilija profesorica je i beogradska dama, a njihova djeca ozbiljni Saša, neozbiljni Boba i šminkerica Violeta čiste su suprotnosti.

Najgledanija serija svih vremena u nekadašnjoj Jugoslaviji "Bolji život" 5. studenog počinje se emitirati na Doma TV-u.

U "Boljem životu", koji je i danas iluzija svih stanovnika Zemljine kugle, obitelj pravnika Dragiše Popadića, pridošlice u glavni grad, bori se s uobičajenim problemima svijeta u tranziciji. Otac, majka i njihovo troje djece. Nezaposlenost, nedovoljan kućni budžet, problemi odrastanja, udaje, ženidbe, socijalne razlike i mentalitet u sjeni su velikog novca koji mogu naslijediti, samo pod točno određenim uvjetima. Serija prati svakodnevicu jedne obitelji čiji su problemi mnogobrojni i isti kao i kod svake druge suvremene obitelji. Srbijanska serija osamdesetih je godina bila iznimno popularna u nekadašnjoj Jugoslaviji, a nedavne reprize u Srbiji i ponovna visoka gledanost potaknule su priče o mogućnosti nastavka serije."Bolji život" vrlo je kritički za svoje doba obrađivao teme poput korupcije i malverzacija. Iz kultne serije snimljen je i cjelovečernji film 1989. godine.

Glava obitelji zvan Giga radi u tvrtki koja pamti i bolje dane, njegova supruga Emilija je profesorica i beogradska dama, a njihova djeca ozbiljni Saša, neozbiljni Boba i šminkerica Violeta čiste su suprotnosti. Uz tešku Giginu financijsku situaciju, Emilija naručuje skupocjeni kineski tepih. Saša je toliko čest gost na šalteru Zavoda za zapošljavanje da se već sprijateljio sa službenicom Kokom. Boba dobiva još jednu slabu ocjenu u školi. Stiže vijest o smrti Dragišine starije sestre. Ta skromna starica ostavlja oporuku i pozamašno naslijeđe bratu i njegovoj djeci…

Naslovnu pjesmu "Bolji život" pjeva Dado Topić.

Komentirajte prvi

New Report

Close