Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Kulinarska zvijezda Ana Roš oduševila goste porečkog restorana

Autor: Poslovni.hr
30. listopad 2023. u 16:00
Podijeli članak —
Foto: Valamar

Večeru od ukupno deset slijedova pratili su fermentirani sokovi i odabrana vina.

U sklopu serije večera “Spinnaker Gourmet Stage”, Valamarov fine dining restoran Spinnaker u Poreču ugostio je u petak kulinarsku divu Anu Roš, prvu slovensku cheficu s tri Michelinove zvjezdice.

već od 5 € mjesečno
Pretplatite se na Poslovni dnevnik
Pretplatite se na Poslovni Dnevnik putem svog Google računa, platite pretplatu sa Google Pay i čitajte u udobnosti svoga doma.
Pretplati se i uštedi

Ana Roš je 2017. godine proglašena najboljom kuharicom svijeta prema izboru The World’s 50 Best Restaurants, a njezin restoran Hiša Franko u Kobaridu nedavno je dobio i treću Michelinovu zvjezdicu. Večera u Spinnakeru bila je svojevrsni gastronomski mozaik aktualnih i budućih projekata ove poznate chefice.

U sklopu serije večera “Spinnaker Gourmet Stage”, Valamarov fine dining restoran Spinnaker u Poreču ugostio je u petak kulinarsku divu Anu Roš, prvu slovensku cheficu s tri Michelinove zvjezdice.

Ana Roš je 2017. godine proglašena najboljom kuharicom svijeta prema izboru The World’s 50 Best Restaurants, a njezin restoran Hiša Franko u Kobaridu nedavno je dobio i treću Michelinovu zvjezdicu. Večera u Spinnakeru bila je svojevrsni gastronomski mozaik aktualnih i budućih projekata ove poznate chefice.

Od prvog zalogaja focaccie s kozjim sirom iz Pekarne Ana, bruschette s majonezom od kamenica, inćunima, rajčicom i bosiljkom iz jelovnika restorana JAZ by Ana Roš, do klasika iz kuhinje Hiše Franko poput krumpira pečenog u ljetnoj slami, kiselog vrhnja s kavijarom ili ručno rezanih tagliolinia, planinskog zeca, kakaa i tartufa. Večeru od ukupno deset slijedova pratili su fermentirani sokovi i odabrana vina.

“Reakcije gostiju su, očekivano, sjajne i to nas uvijek posebno veseli. Tada znamo da smo na pravom putu i da radimo dobar posao. Razvoj gastronomske ponude u našim destinacijama izuzetno je važan i na tome ćemo raditi i u budućnosti. To je zasigurno jedan od načina da privlačimo goste tijekom cijele godine”, komentirao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.

Valamar godinama ulaže u hrvatsku gastronomiju, a uz organizaciju i sponzorstvo događanja kao što su Spinnaker Gourmet Stage i Tunalicious Street Food Festival, kompanija je ostvarila dugoročnu suradnju sa svjetski poznatom talijanskom gastro obitelji Cerea s kojom su ljetos otvorili restoran Miramare by Fratelli Cerea u Isabella Valamar Collection Island Resortu na otoku Sveti Nikola kraj Poreča.

Autor: Poslovni.hr
30. listopad 2023. u 16:00
Podijeli članak —
Komentirajte prvi

Moglo bi vas Zanimati

New Report

Close