Krenula edukativno informativna kampanja kojom se želi osvijestiti važnost prihvaćanja ukrajinskih obitelji

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2022. u 13:41
Foto: Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Edukativno informativna kampanja pokrenuta je od strane Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

Svi smo rođeni slobodni. Mama kaže da je cijeli svijet naš. To bi valjda mi trebali znati jer smo ga cijeloga obletjeli – prve su riječi edukativnog video uratka Centra za nestalu i zlostavljanu djecu kojim se želi senzibilizirati javnost o važnosti integracije raseljenih osoba.

Od kraja veljače i početka oružanog sukoba u Ukrajini svjedočimo razaranjima u toj državi zbog kojeg su brojne ukrajinske obitelji bile primorane napustiti svoje domove. Kako bi raseljenim osobama pružio što bolju potporu, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu pokrenuo je edukativno informativnu kampanju pod nazivom Sinergija integracije, koju financijski podržava Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i kojom se želi omogućiti raseljenim osobama brži i lakši pristup svim potrebnim informacijama o zaštiti, pomoći, obrazovanju i radu.

“Javnom kampanjom želimo povećati razinu svijesti šire javnosti o potrebama integracije ukrajinskih obitelji na području Osječko – baranjske županije, ali i ostalih dijelova Hrvatske. Uz video uradak koji ima za cilj pružiti osjećaj nade, zajedništva i ljubavi izradili smo i ostale promotivne i edukativne materijale kao što su slikovnice, bojanke i kratke priče kojima želimo osigurati smanjenje jezične barijere te povezati djecu iz različitih kultura”, izjavio je Tomislav Ramljak, voditelj Centra.

Kampanja Sinergija integracije dio je akcijskog plana Slavonsko srce za obitelji Ukrajine u sklopu kojeg je u Osijeku osnovan Info centar za raseljene osobe iz Ukrajine u kojem su mogli dobiti sve informacije o prijavi boravka, stjecanju iskaznice za strance pod privremenom zaštitom, pravima iz sustava socijalne skrbi, zapošljavanju, ostvarivanju zdravstvene zaštite i obrazovanju. Početkom lipnja osnovan je i Dnevni centar u kojem se svakodnevno provode razne aktivnosti i radionice za raseljene osobe iz Ukrajine.

O Centru za nestalu i zlostavljanu djecu

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu vodeća je organizacija koja djeluje već više od petnaest godina u području zaštite djece od zlostavljanja i seksualnog iskorištavanja putem interneta. Svakodnevno skrbi o djeci koja se nalaze u nepovoljnim životnim uvjetima i nastoji podići kvalitetu njihova života. U suradnji sa zajednicom, stručnjacima i nadležnim institucijama Centar radi na prevenciji nestanka djece te pruža podršku obiteljima u kriznim situacijama.

Komentirajte prvi

New Report

Close