Kako je nesretna žena ostala bez 210.000 eura: Malo po malo mu je uplaćivala novac, a onda je ‘nestao’

Autor: Poslovni.hr , 20. prosinac 2021. u 10:11
Foto: Pixabay

Neizvjesno je hoće li žena ikada dobiti svoj novac natrag.

Nesretna žena iz Münchena je ostala bez 211.000 eura koje je uplatila muškarcu s kojim se mjesecima dopisivala putem društvenih mreža i koji ju je uvjerio da je odvjetnik i bivši princ iz Gane, prenose RTL vijesti.

Kazao joj da je bogat i da posjeduje zlato, ali mu treba novac kako bi u banci platio naknadu i aktivirao svoje bogatstvo. Žena je čak otputovala u Togo u zapadnu Afriku i upoznala svog “princa” prije nego ju je prevario i uzeo joj novac.

‘Dopisivali smo se svaki dan, dan i noć. Vjerovala sam mu, bila naivna, mislila sam da su u pitanju velike emocije. Rekao je da je odvjetnik iz Gane i da se zove John Alfred. Upoznali smo 2014. godine putem društvenih mreža. U nekom smo trenutku imali vezu na daljinu. 2015. godine sam čak osobno otišla u Togo i upoznala ga. Rekao mi je da je bogat, da je prije bio princ, posjedovao je 250 kilograma zlata, ali sad mu treba novac da plati naknade i aktivira račun u banci’, ispričala je Anh P.

Žena mu je počela uplaćivati novac a nakon što mu je uplatila 211.000 eura, te mu rekla kako novca više nema, “princ” je prekinuo kontakt.

Nevjerojatna i teško shvatljiva priča ali da se doista dogodila potvrdio je glavni javni tužitelj i zamjenik voditelja Središnjeg ureda za kibernetički kriminal Bavarske (ZCB) pri Uredu javnog tužitelja u Bambergu Thomas Goger (45).

Neizvjesno je hoće li žena ikada dobiti svoj novac natrag.

 

Komentirajte prvi

New Report

Close