Kada je na razgovorima za posao krenula isticati jednu stvar, počela je dobivati više ponuda

Autor: Poslovni.hr , 14. svibanj 2021. u 09:06
Ilustracija: Pixabay

Prijatelj joj je dao koristan savjet.

Monica Zaldivar je uspješna poslovna žena, a svoju priču podijelila je kako bi žene bez djece osjećale manju grižnju savjesti. Jer zašto bi je uopće i imale? U pitanju je sloboda odabira. Majčinstvo nikog ne čini boljom ili lošijom osobom pa se tako ne bi smjelo gledati ni na žene koje ne žele djecu. Ono što ona posebno naglašava jest koliko uspjeha u karijeri mogu imati žene koje se nisu odlučile na djecu, prenosi Women in Adria.

Iako je do 35. godine radila kao freelancer, odlučila je nastaviti svoju karijeru u kompanijama i korporacijama. No, nije sve išlo tako glatko pa je naišla na brojne odbijenice. “Što nije u redu?” Pitala se. Je li prestara ili nije dovoljno kvalificirana? Odradila bi po čak 10-15 intervjua za posao mjesečno, ali susretala se samo s odbijenicama.

Sve dok jednog dana njen prijatelj nije sugerirao: “Trebaš reći da ne želiš djecu, kako si naprosto jedna od žena bez djece”. I tu je sve krenulo. Najprije suptilno, Monica je na razgovorima ubacila kako nema djece. Kad su je na razgovoru upitali što radi u slobodno vrijeme Monica je kazala da to vrijeme koristi za organiziranje evenata i rada na osobnom razvoju, naglasivši opet kako sve to stigne zbog toga što nema djecu, a istim tempom želi nastaviti i u budućnosti. Uskoro je prošla je 5 od 6 intervjua, a za nekoliko je dana imala dvije poslovne ponude. “Ne mislim da poslodavci to sve rade namjerno”, kazala je. Oni su jednostavno morali negdje “odrezati”.

Komentirajte prvi

New Report

Close