JumpingClay – omiljena glina na svijetu napokon i u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 11. srpanj 2016. u 16:47
FOTO: Press

Koncept edukativno-zabavne JumpingClay gline potječe iz Južne Koreje, a kao franšiza posluje od 2001. godine i prisutna je u 34 zemalja diljem svijeta s više od 500 centara i 5.000 instruktora.

Koncept edukativno-zabavne JumpingClay gline potječe iz Južne Koreje, a kao franšiza posluje od 2001. godine i prisutna je u 34 zemalja diljem svijeta s više od 500 centara i 5.000 instruktora. JumpingClay je  lanac trgovina-akademija u kojima se prodaje glina za modeliranje, ali i organiziraju kreativne radionice. Jedna od najinteresantnijih činjenica je što je JumpingClay koncept nema dobnih ograničenja.  Radionice su namijenjene svim uzrastima, tako da i djeca od svoje treće godine pa sve do osoba treće dobi  mogu pronaći način kako izraziti svoju maštu i kreativnost upotrebljavajući glinu.

Kao majka troje mališana, poduzetnica Nediljka Dokozić imala je priliku upoznati JumpingClay radionice i proizvode te ju je, kaže, upravo njihovo oduševljenje modeliranja glinom potaknulo da i sama isproba o čemu je riječ.

Na samome početku modeliranje JumpingClay gline bio je zgodan način kako provoditi slobodno vrijeme, no primijetila je da što više vremena djeca ili odrasli provode baveći se takvim kreativnim radom, vidno se unapređuju razne motoričke sposobnosti. Uvidjevši kako njezina djeca sve bolje crtaju, ali napreduju i na raznim drugim područjima, Nediljka je odlučila ponuditi i drugim roditeljima i djeci da kvalitetno i maštovito provode vrijeme uz JumpingClay. Ovoga petka u zagrebačkom Španskom, se na adresi Vlade Gotovca 5 otvara prvu JumpingClay interaktivna trgovina i akademija.

Kako ste došli na ideju za otvoriti kreativne trgovine-radionice JumpingClaya?

Tijekom boravka u Portugalu moja djeca su bila pozvana na razne dječje zabave i rođendane gdje je modeliranje JumpingClay glinom bila glavna atrakcija . Njihovo oduševljenje samom igrom, odnosno kreiranjem raznih figurica koje su potom donosili kući, ponukalo me da vidim o čemu je riječ i što je to njima toliko zabavno. Ono što ovaj način zabave za djecu razlikuje od sličnih proizvoda je činjenica da djeca uz igru i uče, stvaraju  lijepe uspomene, miješaju boje, izrađuju razne oblike i razvijaju kreativnost te se koncentriraju  i zadovoljni su što svoje male umjetničke radove mogu ponijeti kući i ponosno pokazati roditeljima.  Ništa slično u Hrvatskoj ne postoji i ponuda na tržištu je takva da općenito ne pruža dovoljno edukativno-zabavnih sadržaja dok, s druge strane, potražnja postoji. Posebnost JumpingClaya je upravo u tome što je to jedinstven koncept koji je idealan za sve dobne skupine jer je i edukativan i zabavan. Djeca kroz igru najbolje uče, a JumpingClay je idealan za to budući da okupira najmlađe na vrlo zanimljiv način kroz koji, ne samo da se zabavljaju, nego i uče uz igru s najmekšom i najlakšom glinom na svijetu koja je jako ugodna i savršeno podatna za modeliranje.

JumpingClay glina je vrlo popularna diljem svijeta, koji su glavni razlozi toga?

JumpingClay glina je jedinstven proizvod, njezine osobine ju čine specifičnom te je zbog toga izazvala velik interes u zemljama u kojima se može pronaći. Izuzetno je elastična i nevjerojatno lagana, a može odskakati i u svom mekanom i čvrstom obliku. Jako je praktična budući da se ne mrvi, ne ostavlja mrlje, ne lijepi za ruke,  može se koristiti bez ljepila zbog sposobnosti prianjanja, a predmeti oblikovani od ove posebne gline trajno zadržavaju svoj oblik. Nije ju potrebno peći u pećnici, suši se na zraku i prirodno stvrdnjava bez pukotina. S obzirom na to da je male težine i topiva u vodi, potpuno je bezopasna za zdravlje. Boje su jake i izraženije, a miješanjem osnovnih boja JumpingClay gline može se dobiti bilo koja boja iz spektra.

Kakve su vaše želje planovi sada kada pokrećete JumpingClay?

Želja mi je okupiti djecu oko zanimljive, zabavne i korisne igre i pomoći im da provode kvalitetno i konstruktivno vrijeme s drugom djecom. Drago mi je vidjeti toliko djece koja bez obzira na razlike sjede zajedno za stolom, zajedno rade i razvijaju svoje sposobnosti. To je sigurno  veća ideja vodilja od samog profita. Ako uspijemo okupiti velik broj djece oko JumpingClaya, znat ćemo da je naša misija ispunjena. Došli smo na ideju da iskoristimo ovu posebnu i interaktivnu glinu za okupljanje više ljudi u skupinama koji bi se zabavljali kroz ovaj edukativno-zabavni aspekt JumpingClay edukativne JumpingClay radionice modeliranja i proslave rođendana za ljude različitih godina u sklopu kojih će se učiti izrađivati figurice kroz druženje i zabavu. Planiramo širenje i na druge zemlje regije.

Kao sto ste rekli, nema dobne granice za modeliranje JumpingClay-om, možete nam u kratkim crtama malo pobliže to objasniti.

Svi koji dođu u doticaj s ovom glinom oduševe se time koliko djeluje opuštajuće i antistresno. Najveća prednost je  što potiče na promišljanje, razvoj analitičkih vještina i kreativnosti. Kroz proces modeliranja i
spajanja različitih oblika djeca razvijaju svijest o prostoru, a glina djeluje poticajno na matematičko i trodimenzionalno razmišljanje. JumpingClay može biti idealna nadopuna likovnog obrazovanja, logopedima može poslužiti kao pomoć pri radu s djecom koja imaju određene poteškoće, ali isto tako i kod starijih osoba kao jedan od načina održavanja kreativnosti i mašte. U raznim zemljama JumpingClay koncept se razvija u pravcima koje nam na prvu ni ne padnu napamet. Samo je mašta granica.

Kako se može naručiti JumpingClay?

Za sada putem web shopa www.jumpingclay.hr . Nakon otvorenja prvih kreativnih radionica-trgovina proizvodi će se moći pronaći i na raznim prodajnim mjestima.

Komentirajte prvi

New Report

Close