Inovativnim terapijama i vježbanjem do najboljih rezultata

Autor: Marta Duić , 08. ožujak 2022. u 13:23
Instruktorica i vlasnica Sanja Kovačec i Ivana Urem Marohnić, vlasnica pekare Korica/Tomislav Miletić/PIXSELL

Studio PowerHouse uz pilates i DNS vježbanje nudi i masaže, tretmane i analize.

Sanja Kovačec, certificirana instruktorica pilatesa i instruktorica DNS metode, vlasnica studija za vježbanje PowerHouse u Zagrebu je i prije nego što se odlučila krenuti u samostalno poslovanje radila kao instruktorica pilatesa.

Kako sama kaže prije deset godina dogodio se klik i otvorila je svoj pilates studio Pilates Point, a danas je priča narasla u studio za vježbanje PowerHouse koji iako ima petero zaposlenih treba pojačanje te planira zaposliti nove fitness i pilates instruktore.

Individulani pristup
˝Prije tri godine Pilates Point je promijenio ime u PowerHouse, osim postojećih originalnih sprava za pilates, uložili smo i opremili gym najkvalitetnijim spravama za treninge koje uključuju marke kao Kaiser, Woodway, Eleiko te osmislili prostor za terapije, masaže i InBody dijagnostiku. Studio smo preselili u veći prostor u Držislavovu ulicu.

Naša usluga bazira se na individualnom pristupu svakom klijentu i raspored se slaže prilično fleksibilno, u skladu s klijentovim slobodnim vremenom i našim kapacitetima.

Pružamo usluge vježbanja izvornog pilatesa prema metodi Josepha Pilatesa, DNS metodu vježbanja, kineziterapijsko vježbanje, usluge tajlandske masaže, InBody analize tijela te tretmane Winback uređajem koji nam omogućuje da klijentima na neinvazivan način olakšamo te čak uklonimo bolove˝, objašnjava Kovačec.

Kako kaže, u njihovom studiju nema velikih grupa, a kada klijenti dolaze po prvi puta temeljito im se posvećuju, od razgovora do skupljanja informacija o općem zdravstvenom stanju, navikama, željama i ciljevima.

˝Zatim prolazimo pet korektivnih treninga pri čemu naše klijente učimo pravilnom abdominalnom disanju i kako disanje koristiti prilikom vježbi kao glavni alat prilikom stabilizacije kralježnice. Vježbe koje koristimo u ovim satima su ujedno i testovi kvalitete naših obrazaca kretnji pa njima otkrivamo na čemu svaki pojedinac mora poraditi.

Gym je opremljen najkvalitetnijim spravama za treninge uključujući marke/Tomislav Miletić/PIXSELL

Također se bavimo specifičnim problemima koje klijent eventualno ima i educiramo ga. Nakon toga slijedi još pet treninga na pilates spravama ili u gymu ili pak kombinacije te dvije vrste treninga tijekom čega klijenta pripremamo za daljnje vježbanje. U sklopu tog uvodnog paketa radimo i analizu stanja organizma InBody analizatorom tjelesne mase.

Nakon tih uvodnih deset treninga klijent može birati želi li vježbati sam s instruktorom ili u grupama od dvoje ili troje polaznika. Prilagođavamo se klijentima, odnosno njihovom slobodnom vremenu i za njih kreiramo termine koji im najbolje odgovaraju s obzirom na njihove poslovne i privatne obveze.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Naše radno vrijeme je od 7 ujutro do 21 sat, tako da svaki klijent na vježbanje može doći prije ili nakon posla, a neki nam čak dođu i u pauzi za ručak˝, ističe Kovačec.

U studiju vježbaju klijenti gotovo svih dobnih skupina, no ipak ih je najviše iz poslovnog svijeta kojima je fleksibilnost dogovora oko termina vježbanja ključna i velika prednost.

Kovačec nadalje napominje kako je najviše klijenata tu upravo radi pilates metode, jer je to ono s čime su i startali, a Kovačec je studio otvorila nakon završene pilates certifikacije u Njemačkoj i među prvima su opremili studio originalnim pilates spravama.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Sve na jednom mjestu
˝Danas se mogu pohvaliti da imamo sve originalne pilates sprave i to svaku po tri komada tako da i naše grupe mogu raditi pilates metodu u cijelosti i to je klijentima jako zanimljivo.

Daljnjim edukacijama i studijem fizioterapije sve smo više počeli raditi s klijentima s problemima te je potražnja za DNS i kineziterapijskim treninzima porasla, a uvođenje masaža je bio pun pogodak, jer se ljudi vole opustiti nakon vježbanja i sve odraditi na jednom mjestu˝, kaže Kovačec.

Osim već spomenutih treninga, u PowerHouseu se može dobiti i fizioterapijski pregled i terapiju Winback aparatom, koji najčešće koriste kod bolnih i upalnih stanja, ozljeda, no i za limfnu drenažu, tretmane za celulit i njegu lica.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

˝Winback funkcionira na principu TECAR tehnologije koja je inovativni tretman u području fizikalne medicine, rehabilitacije i kozmetike.Visokofrekventna struja koja oscilira između 300 kHz i 1MHz čini ovaj tretman učinkovitim već nakon jednog puta, a djelotvornost mu je značajno jača nego ultrazvuk, magnet i niskofrekventne struje zajedno. Također, smanjenje boli i brži oporavak može se očekivati odmah nakon tretmana˝, objašnjava Kovačec.

Studio je to koju nudi i sve oblike tajlandske masaže, od akupresurne, uljne, stretching masaže, masaže lica, vrata i glave, stopala.

˝Učenje kod nas nikada ne prestaje. Svi zaposlenici prođu interne pilates i druge edukacije koje održavamo redovno, no također pratimo sve trendove u kineziterapiji i redovno odlazimo na seminare ovdje i u inozemstvu ili online.

Neki od seminara koje smo pohađali su: DNS metoda, Mcgill, Exos, NKT, brojne pilates seminare, Trigger point therapy i razne tematske radionice (trudnoća, specifične ozljede..).

Za sada ne planiramo nova ulaganja, jer smo imali ogromnu investiciju u adaptaciju novog prostora, opremu za vježbanje, nove usluge i edukacije zaposlenih netom prije početka epidemije. Sada ponovno radimo punom parom pa se nekim novim ulaganjima veselimo što prije˝, poručuje za kraj Kovačec.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Komentirajte prvi

New Report

Close