Hrvatska 2020 – Kako rasti u EU

Autor: Poslovni dnevnik , 27. veljača 2014. u 22:00
Za posebno izdanje Hrvatska 2020 pisao je niz uglednika iz gospodarske, ali i znanstvene zajednice

Poslovni dnevnik je naglasio neka od najvažnijih gospodarskih pitanja koja će dovesti do rasta Hrvatske u Europskoj uniji.

Svijesni važnosti pristupanja Hrvatske Europskoj uniji u Poslovnom dnevniku odlučili smo prošle godine pokrenuti i posebno izdanje pod naslovom Hrvatska 2020.

Cilj ovog projekta, koji su partnerski podržali Raiffeisen banka i Ina, bio je uoči ulaska u Europsku uniju te nekoliko mjeseci nakon progovoriti o ključnim stvarima koje će utjecati na poslovanje u Hrvatskoj.Kroz 10-ak brojeva ovog glossy izdanja te kroz dva okrugla stola Poslovni dnevnik je naglasio neka od najvažnijih gospodarskih pitanja koja će dovesti do rasta Hrvatske u razdoblju od ulaska u Europsku uniju do 2020. godine- Naglasak je stavljen na istraživanje i razvoj, industriju, digitalne tehnologije i digitalnu agendu, ali i na obrazovanje o obrazovnu strategiju.

Za posebno izdanje Poslovnog dnevnika Hrvatska 2020 pisao je niz uglednika iz gospodarske, ali i znastvene zajednice, a prilozi su pokrenuli niz pitanja poput dovršetka industrijske strategije, ili kako uklopiti Hrvatsku na digatalnu kartu Europe."Poslovni dnevnik samo nekoliko mjeseci uoči očekivanog ulaska Hrvatske u Europsku uniju pokreće projekt Hrvatska 2020 slijedom strategije rasta Europa 2020. Cilj multimedijske platforme jest promišljanje svih društvenih elita o tome gdje će Hrvatska biti do kraja desetljeća. I dok Europska unija svoje ciljeve zna i ima ih jasno definirane na području zaposlenosti, energetike, ekologije, obrazovanja, poduzetništva, inovacija, razvoja i istraživanja, regionalnog razvoja…, Hrvatska ih tek treba točno definirati.

Jasno je tek da smo po većini kriterija na samome dnu europske ljestvice, a negativna poduzetnička i investicijska klima ne pružaju nam razlog za optimizam. Poslovni dnevnik otvaranjem pitanja hrvatske budućnosti pokušat će aktivirati hrvatsku akademsku i poduzetničku elitu kako bi svojim promišljanjem pridonijeli jasnijem sagledavanju hrvatske sadašnjosti i budućnosti, perspektiva razvoja, ali i pronalaženja novog, drugačijeg, modela gospodarskog rasta – pametnog, održivog i uključivog. Na tom putu važno je aktivirati kompletan reformski kapacitet hrvatskog društva i u tome Vas molimo za podršku i suradnju", pisalo je u otvornom tekstu koji je najavljivao pokretanje projekta Hrvatska 2020.

Komentirajte prvi

New Report

Close