Gužva iznenadila i kuhare i organizatora, Zagreb gladan street fooda

Autor: Marija Crnjak , 28. rujan 2014. u 12:03
Foto: Marija Crnjak

Na prvoj Klopi sudjelovalo je petnaestak restorana koji su odlučili svoju ponudu prilagoditi u street food verziju.

Pilot izdanje street foood akcije Klopa s klupa, koja se održala jučer na Dolcu, pokazalo je da je Zagreb zbilja gladan, i dobre hrane i ulične zabave. Sat vremena nakon otvaranja "Klupa" osoblje većine restorana koji su kuhali na legendarnoj zagrebačkoj tržnici trčalo je u svoja skladišta i kuhinje po još, a glavno pitanje većine posjetitelja koji su došli omastiti brk bilo je hoće li i kada biti drugo izdanje "Klope". U redovima se strpljivo čekalo po pola sata da stignu ravioli sa sirom u umaku od prženih badema, vrhnja i šalše iz Safta ili pak šurlice s janjetinom, tartufima i rikulom iz Kluba književnika, te ostala jela koja bi se prema željama organizatora i inače trebala naći na zagrebačkim ulicama, po uzoru na svjetske metropole. 

Projekt su organizirale agencije Projektil i Senjor, a podršku Klopi s klupa dao je osobno i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je najavio još bolju kulisu nakon planiranog uređenja Dolca. Ivana Boras iz Projektila sinoć nije krila zadovoljstvo i iznenađenje brojem gladnih usta.

"Pobrinuli smo se za dobru ponudu, imamo odlično vrijeme, i znali smo da Zagreb treba ovakvo nešto, ali nitko nije očekivao da će nam dođi tako puno ljudi. Oduševljeni smo", kaže Ivana Boras.

 


Ivana Boras

Ideja organizatora je nakon pilota 27. rujna priprema se nova sezona "Klope s klupa" bar jednom mjesečno, a moguće će je i da se događaj odvija i jednom tjedno, kao u nekim drugim metropolama. Na prvoj Klopi sudjelovalo je petnaestak restorana koji su odlučili svoju ponudu prilagoditi u street food verziju, a izbor je bio dovoljno raznovrstan da zadovolji mesoljubce, vegane, ovisnike o slatkom. Na dva šanka posluživala su se domaća vrhunska vina, rakije i likeri, po promotivnim cijenama, a na pozornici između dva šanka glazbeno se uklopila Ivana Rushaidat. Jelo se za ogromnim drvenim stolom duž čitavog platoa Dolca, na naslaganim štandovima, ali i placerskim kolicima na koja su organizatori domišljato postavili spužve.

Ipak, zbog velike gužve mnogi su jučer ostali gladni uživajući tek u atmosferi i piću, ili su se uputili u okolne lokale gdje nisu morali dugo čekati. Cijene hrane na nekim klupama, bolje reći veličina porcija za tu cijenu nekima se učinila preskromnom, u novim rundama ponegdje je bilo znatno manje sastojaka. No posjetitelji su jučer zažmirili na sve početničke greške, oduševljeni konceptom cijele priče koja bi u Zagrebu mogla živjeti čitave godine.

Komentari (2)
Pogledajte sve

…gđa Boras je mogla naći boljeg fotografa…[emo_zloban]

Super! Samo naprijed! [emo_palacg]

New Report

Close