Grammy: najviše se posrećilo Daft Punku

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. siječanj 2014. u 09:58
Screenshoot: YouTube

Dodjelu su uveličali i bivši članovi popularnih Beatlesa Paul McCartney i Ringo Starr nastupivši nakon dugo vremena zajedno.

Francuski duet Daft Punk na sinoćnjoj je 56. dodjeli glazbenih nagrada Grammy osvojio četiri nagrade, među njima i onu za najbolju snimku godine (Get Lucky) te za album godine (Random Access Memories), četiri Grammyja razveselila su rap duet Macklemore & Ryan Lewis, a Jay Z je od devet nominacija na kraju dobio dvije nagrade.

Nagrade su podijeljene u 82 kategorije. Justin Timberlake i Jay Z osvojili su Grammy za suradnju na rap pjesmi Holy Grail, a Timberlake je dobio još dva Grammyja za najbolju R'n'B pjesmu Pusher Love Girl i glazbeni video Suit and Tie.

U kategoriji najboljeg novog glazbenika godine nagradu je odnio rap duet Macklemore & Ryan Lewis. Osvojili su i Grammy za najbolji rap album (The Heist), najbolji rap nastup i najbolju rap pjesmu (Thrift Shop). Prisutne u dvorani raznježio je Bruno Mars koji je Grammyja osvojenog za najbolji pop vokalni album (Unorthodox jukebox) posvetio svojoj pokojnoj majci.

Četiri Grammyja osvojio je Pharrell Williams, koji je zajedno s Nilom Rodgersom sudjelovao u izvedbi Daft Punkove pjesme Get Lucky. Nagradu za pjesmu godine – Royals – osvojili su Joel Little i Ella Yelich O'Connor (Lorde).

Lorde, 17-godišnja novozelandska pjevačica hrvatskih korijena, najmlađa dobitnica nagrade, osvojila je osvojila Grammy i za najbolju pop solo izvedbu.

Grammyja za najbolji rock-album godine osvojila je grupa Led Zeppelin, a Grammyjem za najbolji R'n'B album nagrađena je pjevačica Alicia Keys.

Na svečanosti održanoj u dvorani Staples Centera u Los Angelesu uz pjesmu Same Love, odu jednakosti brakova i pravima istospolnih parova u izvedbi rap dueta Macklemore & Ryan Lewis i Mary Lembert vjenčala su se 33 para – istospolna i heteroseksualna. Ceremoniju vjenčanja uživo je na pozornici vodila Queen Latifa, a Madonna je potom otpjevala Open Your Heart.

Dodjelu su uveličali i bivši članovi popularnih Beatlesa Paul McCartney i Ringo Starr nastupivši nakon dugo vremena zajedno. Njihova se sinoćnja izvedba poklopila s 50-om godišnjicom pojavljivanja britanske grupe u programu američke televizije.

Komentirajte prvi

New Report

Close